A
ArjanC
Gast
Bij koninginnedag had beef en steak de ribs aanbeding.. omdat ik niet wist wat ik kon verwachten hebben we de buit verdeeld met zijn 3e (15kg voor 50 euro / 5kg de man)... in het vervolg weet ik wel beter.....
Eigenlijk was het de bedoeling om deze zaterdag heer en meester te maken maar omdat ik vrijdag door de ANWB met de motor van amsterdag naar rotterdam gebracht was moest ik zaterdag even wat onderdelen halen
Maandag vrij genomen om de motor te fixen dus dat was een mooie gelegenheid om de ribs klaar te maken..
Ik had vier ribs gepakt (dacht drie door het ijs te zien maar waren er vier) en deze vrijdag al gerubt..
(twee ribs direct op het vlees gerubs en twee ribs eerst ingesmeerd met mosterd en daarna gerubt)
de rub was een mengsel van mosterzaadjes, peper, zout, cyannepeper en knoflook.
om 14.00 gingen ze erop :
om 16.00 ingepakt, toen zagen ze er al lekker uit
ondertussen wat zoete aardappeltjes voorgekookt en ingesmeerd met verse knoflook, olijfolie, peper en kurkuma.
om 17.00 heb ik ze uit de aluminium folie gehaalt en ingesmeerd met een mengsel van mosterd en honging (achteraf bleek het de extra pittige mosterd te zijn :'( )
om 17.30 zijn ze eraf gegaan :
en wat een verschil met de macro ribs! deze dingen waren echt enorm lekker!
nu moet ik wel eerlijk toegeven dat dit de eerste keer is dat ik de ribs op de 3-2-1 (2-1-1) manier maakt, normaal koken we ze voor...
Meteen een nieuwe bestelling geplaatst bij B&S ;-)
Eigenlijk was het de bedoeling om deze zaterdag heer en meester te maken maar omdat ik vrijdag door de ANWB met de motor van amsterdag naar rotterdam gebracht was moest ik zaterdag even wat onderdelen halen
Maandag vrij genomen om de motor te fixen dus dat was een mooie gelegenheid om de ribs klaar te maken..
Ik had vier ribs gepakt (dacht drie door het ijs te zien maar waren er vier) en deze vrijdag al gerubt..
(twee ribs direct op het vlees gerubs en twee ribs eerst ingesmeerd met mosterd en daarna gerubt)
de rub was een mengsel van mosterzaadjes, peper, zout, cyannepeper en knoflook.
om 14.00 gingen ze erop :
om 16.00 ingepakt, toen zagen ze er al lekker uit
ondertussen wat zoete aardappeltjes voorgekookt en ingesmeerd met verse knoflook, olijfolie, peper en kurkuma.
om 17.00 heb ik ze uit de aluminium folie gehaalt en ingesmeerd met een mengsel van mosterd en honging (achteraf bleek het de extra pittige mosterd te zijn :'( )
om 17.30 zijn ze eraf gegaan :
en wat een verschil met de macro ribs! deze dingen waren echt enorm lekker!
nu moet ik wel eerlijk toegeven dat dit de eerste keer is dat ik de ribs op de 3-2-1 (2-1-1) manier maakt, normaal koken we ze voor...
Meteen een nieuwe bestelling geplaatst bij B&S ;-)