- Berichten
- 1.554
Aangezien heel NL vandaag aan het BBQ'en was aan alle geuren te ruiken en aan de rookpluimen te zien, konden we naast onze al boven gemiddelde BBQ-activiteiten nu uiteraard ook niet achter blijven. Mijn vrouw moest vandaag in de middag en avond werken, dus ik had/heb het rijk met de kids alleen en als de kat (poes in dit geval dan ) van huis is, dan dansen de......ach, ik denk dat het wel duidelijk zo is
Mijn zoon Noah is gek op spareribs en na het halen van de aanbieding van de Makro, moest ik er vandaag uiteindelijk aan geloven. De spareribs al een paar dagen geleden uit de vriezer gehaald, maar helemaal gisteren vergeten deze al met rub in te smeren en uiteindelijk besloten pas de rub toe te passen direct voordat de ribbels op de Q gingen.
Zoals wel vaker met mij loopt het altijd spaak met goed documenteren en vergeet het vaak, dus deze keer is het niet anders en heb ik alleen foto's van het eindresultaat.
De rub die ik gebruikt hebt is de secret rub van Nosmo die sinds kort hier op het forum te vinden is, met een paar minieme aanpassingen in de hoeveelheden van zout en knoflook. De tijdsduur dat ze op de Q gelegen hebben is 2-3/4-3/4 maar dit was meer omdat ik te laat begonnen was dan van te voren gepland. Temperatuur gedurende al die tijd redelijk constant kunnen houden op 140 graden.
Hier de ribbels:
Zoals al vermeld heb ik de secret rub van Nosmo gebruikt. Zowel tijdens de eerste sessie van twee uur als in de laatste sessie van drie kwartier, de ribs een enkele keer besproeid met appelsap. Bij het inpakken in de folie heb ik twee eetlepels honing, een scheut vloeibare boter en een scheut appelsap als vocht toegevoegd. En voor het laatste kwartier van de laatste sessie een laksausje gemaakt van Sweet Baby Ray's, het vocht uit de folie, een scheut appelsap en een scheut van onze favoriete sausingredi?nt Vlammetjessaus.
Resultaat is dat de kids het de lekkerste ribbels vonden die tot nu toe op tafel hadden gestaan. Lekker maar niet te zoet met een klein pittigje van de Vlammetjessaus.
Ik kon me hier wel redelijk in vinden met als enige aanmerking dat de ribbels (zoals verwacht) nog wel iets langer op de Q mogen om het vlees nog iets zachter te maken. Maar lekker een beetje kluiven en knagen is op zijn tijd ook prima, dus zeker een geslaagde sessie.
De gevulde champignons:
Als sidedish dus gevulde champignons en hiervoor een beetje lopen rommelen. Had wel een bakje champignons gehaald, maar de vulling is gemaakt van wat restjes die nog in de koelkast aan het rondslingeren waren. Uiteraard de champignons uitgehold om te vullen en daarna een vulling gemaakt van Gandaham, vers gemalen 4-seizoenenpeper, roomkaas/Boursin (van beide hadden we een beetje over, dus de ene helft gevuld met de ??n en de rest met de ander) en daarna als topping geraspte Old Amsterdam. In totaal hebben deze ongeveer ??n uur op de Q gelegen voor een deel naast en op dezelfde temperatuur als de ribbels. Met deze dingen kan je bijna niet fout gaan en het was weer erg lekker.
De kip/spek spiesjes:
Deze spiesjes gemaakt van mini kipfilet c.q. kiphaasjes, waarbij de naam afhankelijk is van de winkel waar je ze haalt.
Marinade gemaakt van Noskos Funky Chicken rub gemengd met wat Spaanse olijfolie en deze samen met de kip gedurende een half uur in een diepvrieszak gemikt om te marineren. Hierna op een stokje prikken en dan de wel bekende all-purpose ontbijtspek min of meer er omheen gewikkeld. De spiesjes indirect gedurende twintig minuten op ongeveer dezelfde temperatuur als de ribbels gedaan (140 graden) en daarna nog direct voor 1 minuut aan iedere kant.
Voor de gezonde touch en benodigde groenvoer nog een komkommertje door dochterlief laten snijden en er wat BBQ krieltjes bij gebakken in geklaarde boter. Het 'BBQ' in BBQ krieltjes slaat in dit geval dan op de kruiding volgens de verpakking en niet dat deze op de Q klaar gemaakt zijn
Het eindresultaat, een Koningsmaal :
Al met al een zeer geslaagde sessie dus en zeker voor herhaling vatbaar.
Zo......en nu ga ik eens zelf lezen op dit forum in alle verslagen en creaties die vandaag op deze lentedag gemaakt zijn
Bedankt voor het lezen van dit verslag.
Mijn zoon Noah is gek op spareribs en na het halen van de aanbieding van de Makro, moest ik er vandaag uiteindelijk aan geloven. De spareribs al een paar dagen geleden uit de vriezer gehaald, maar helemaal gisteren vergeten deze al met rub in te smeren en uiteindelijk besloten pas de rub toe te passen direct voordat de ribbels op de Q gingen.
Zoals wel vaker met mij loopt het altijd spaak met goed documenteren en vergeet het vaak, dus deze keer is het niet anders en heb ik alleen foto's van het eindresultaat.
De rub die ik gebruikt hebt is de secret rub van Nosmo die sinds kort hier op het forum te vinden is, met een paar minieme aanpassingen in de hoeveelheden van zout en knoflook. De tijdsduur dat ze op de Q gelegen hebben is 2-3/4-3/4 maar dit was meer omdat ik te laat begonnen was dan van te voren gepland. Temperatuur gedurende al die tijd redelijk constant kunnen houden op 140 graden.
Hier de ribbels:
Zoals al vermeld heb ik de secret rub van Nosmo gebruikt. Zowel tijdens de eerste sessie van twee uur als in de laatste sessie van drie kwartier, de ribs een enkele keer besproeid met appelsap. Bij het inpakken in de folie heb ik twee eetlepels honing, een scheut vloeibare boter en een scheut appelsap als vocht toegevoegd. En voor het laatste kwartier van de laatste sessie een laksausje gemaakt van Sweet Baby Ray's, het vocht uit de folie, een scheut appelsap en een scheut van onze favoriete sausingredi?nt Vlammetjessaus.
Resultaat is dat de kids het de lekkerste ribbels vonden die tot nu toe op tafel hadden gestaan. Lekker maar niet te zoet met een klein pittigje van de Vlammetjessaus.
Ik kon me hier wel redelijk in vinden met als enige aanmerking dat de ribbels (zoals verwacht) nog wel iets langer op de Q mogen om het vlees nog iets zachter te maken. Maar lekker een beetje kluiven en knagen is op zijn tijd ook prima, dus zeker een geslaagde sessie.
De gevulde champignons:
Als sidedish dus gevulde champignons en hiervoor een beetje lopen rommelen. Had wel een bakje champignons gehaald, maar de vulling is gemaakt van wat restjes die nog in de koelkast aan het rondslingeren waren. Uiteraard de champignons uitgehold om te vullen en daarna een vulling gemaakt van Gandaham, vers gemalen 4-seizoenenpeper, roomkaas/Boursin (van beide hadden we een beetje over, dus de ene helft gevuld met de ??n en de rest met de ander) en daarna als topping geraspte Old Amsterdam. In totaal hebben deze ongeveer ??n uur op de Q gelegen voor een deel naast en op dezelfde temperatuur als de ribbels. Met deze dingen kan je bijna niet fout gaan en het was weer erg lekker.
De kip/spek spiesjes:
Deze spiesjes gemaakt van mini kipfilet c.q. kiphaasjes, waarbij de naam afhankelijk is van de winkel waar je ze haalt.
Marinade gemaakt van Noskos Funky Chicken rub gemengd met wat Spaanse olijfolie en deze samen met de kip gedurende een half uur in een diepvrieszak gemikt om te marineren. Hierna op een stokje prikken en dan de wel bekende all-purpose ontbijtspek min of meer er omheen gewikkeld. De spiesjes indirect gedurende twintig minuten op ongeveer dezelfde temperatuur als de ribbels gedaan (140 graden) en daarna nog direct voor 1 minuut aan iedere kant.
Voor de gezonde touch en benodigde groenvoer nog een komkommertje door dochterlief laten snijden en er wat BBQ krieltjes bij gebakken in geklaarde boter. Het 'BBQ' in BBQ krieltjes slaat in dit geval dan op de kruiding volgens de verpakking en niet dat deze op de Q klaar gemaakt zijn
Het eindresultaat, een Koningsmaal :
Al met al een zeer geslaagde sessie dus en zeker voor herhaling vatbaar.
Zo......en nu ga ik eens zelf lezen op dit forum in alle verslagen en creaties die vandaag op deze lentedag gemaakt zijn
Bedankt voor het lezen van dit verslag.