BasBQ
Beef en Steak

Reverse sear Cote du Boeuf a la forno

 
 

BBQ68

Stoker
Berichten
317
Toch erg nieuwsgierig geworden van alle enthousiaste verhalen over het gebruik van reverse sear, vandaag toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken. Voor de zekerheid toch nog even wat onderzoek gepleegd op internet (aardige verhaal over de 'Finney method' aka reverse sear op http://www.ironpigbbq.com/Reverse-Sear.html).

Vanmorgen bij De Lindenhof (Baanbrugge bij Abcoude) een mooi stukkie vlees gehaald van circa 800gr. Mooi dik, dus prima om eens wat te proberen. Lekker ingesmeerd met wat olijfolie en afgemaakt met wat peper en zout flakes.

ce9ec629de76bca3d1a25e9c9c150b3b_zpsfd42f1af.jpg


In onze houtoven het vuurtje opgestookt aan de linkerkant zodat aan de rechterkant de indirecte methode kan worden toegepast op de boeuf.

2a3af05115148f2bf4c043326d79a32d_zpsb0f736ca.jpg


Tot een kerntemperatuur van 42gr laten garen op de indirecte methode en daarna 'aan de sear'!

a24afcc36ac253aef83425bdb981425a_zpseb15ebe4.jpg


Bij een kerntemperatuur van circa 53gr uit de oven gehaald en nog even in folie ingepakt. Het resultaat was uitstekend! Zeer mals en minder bloederig.

7aa048a00edb91b5a7bd41ad07b11170_zpsc4d65cec.jpg


Volgende keer zou ik alleen overwegen de kerntemperatuur indirect nog op te laten lopen tot 45gr, zodat de sear nog iets 'agressiever' kan.

 
Het was wel heeeeel erg lekker.
 
Dat ziet er heerlijk uit!!
 
Super hoor zo'n houtoven. Dat wil ik ook wel!
 
Ben nog steeds jaloers op je oven! Prachtig stuk vlees heb je er op gemaakt!
 
Big-T zei:
Ben nog steeds jaloers op je oven! Prachtig stuk vlees heb je er op gemaakt!

+ 1 Ziet er erg lekker uit,mooi speelgoed ook die oven! (zegt hij een tikkeltje jaloers  :-[)
 
Dat ziet er heerlijk uit!
 
Erg mooi stukje vlees zeg !
 
Prachtige kleur zeg!
 
prachtig stuk vlees uit een hele mooie oven
 
Mooi resultaat. Als je deze methode eenmaal gedaan hebt wil je niet meer anders. ;)
 
Geweldige lap vlees met perfecte garing.
 
Terug
Bovenaan Onderaan