- Berichten
- 420
Mijn (stief)zoon heeft binnenkort zijn 21-diner en vroeg of we dat met de BBQ konden doen, zijn voorkeur ging uit naar Picanha ( dat hebben we gisteren geoefend) en naar spare ribs. Hij heeft een tijd stage gelopen op Bali en wilde graag die smaken terughalen.
De ribbetjes eerst gerubt ( zout, peper, gerookte paprika, knoflook, kurkuma, venkelzaad en tijm) en vervolgens een nachtje in de koelkast.
Dan een uurtje of 2,5 op zo’n 110 graden op de Bastard.
Daarna inpakken met basterdsuiker, boter en appelsap
En na eenuurtje is dit het resultaat
Tenslotte nog even aflakken met een een saus van een uitje, knoflook, sambal Badjak, ketjap Manis, ketchup, rub, en citroen.
Geserveerd met coleslaw en aardappelwedges
Lekker!
De ribbetjes eerst gerubt ( zout, peper, gerookte paprika, knoflook, kurkuma, venkelzaad en tijm) en vervolgens een nachtje in de koelkast.
Dan een uurtje of 2,5 op zo’n 110 graden op de Bastard.
En na eenuurtje is dit het resultaat
Tenslotte nog even aflakken met een een saus van een uitje, knoflook, sambal Badjak, ketjap Manis, ketchup, rub, en citroen.
Geserveerd met coleslaw en aardappelwedges
Lekker!