Beef en Steak

Repetitie 21-diner deel 2; Spare Ribs

  • Onderwerp starter Onderwerp starter MidVe
  • Startdatum Startdatum
 
 

MidVe

Stoker
Berichten
420
Mijn (stief)zoon heeft binnenkort zijn 21-diner en vroeg of we dat met de BBQ konden doen, zijn voorkeur ging uit naar Picanha ( dat hebben we gisteren geoefend) en naar spare ribs. Hij heeft een tijd stage gelopen op Bali en wilde graag die smaken terughalen.
IMG_2929.jpeg

De ribbetjes eerst gerubt ( zout, peper, gerookte paprika, knoflook, kurkuma, venkelzaad en tijm) en vervolgens een nachtje in de koelkast.

IMG_2933.jpeg

Dan een uurtje of 2,5 op zo’n 110 graden op de Bastard.


IMG_2934.jpeg
Daarna inpakken met basterdsuiker, boter en appelsap
IMG_2935.jpeg

En na eenuurtje is dit het resultaat

Tenslotte nog even aflakken met een een saus van een uitje, knoflook, sambal Badjak, ketjap Manis, ketchup, rub, en citroen.
IMG_2936.jpeg


IMG_2937.jpeg

Geserveerd met coleslaw en aardappelwedges
IMG_2938.jpeg

Lekker!
 
Dit maakt bbq zo leuk.
Lekker uit proberen gezellig eten.
En dit is nog maar "de generale" lekker hoor.

Smaken kunnen benaderen?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Dit maakt bbq zo leuk.
Lekker uit proberen gezellig eten.
En dit is nog maar "de generale" lekker hoor.

Smaken kunnen benaderen?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
Volgens mijn zoon kwamen we aardig in de buurt. Mocht nog een tikkeltje pittiger volgens hem
 
Dat is mooi samen schaven en verbeteren

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan