- Berichten
- 4.982
Aangezien een mens nooit te oud is om te leren, heb ik me verder verdiept in de diepere geheimen van Redang Daging Sapi.
Leuk verhaal op https://bbq52.nl/asian/rendang/
Ben hierbij nieuwe een variant tegen gekomen, bestaande uit vlees insmeren met tamarinde pasta en vervolgens hoog grillen / roken.
Dit geprobeerd te benaderen. Tevens het streven om een droge rendang te maken. Dit laatste is niet geheel 100% gelukt.
Och, weer een dag wetenschappelijk bezig geweest. Helaas heb ik dit niet terug geproefd in de rendang.
- 1500 gr. riblabben. Deze gekruid met een mengsel van 1 tl koenjit, 1 tl djintan, 1 tl gember
- in laten trekken in besmeerd met een tamarinde pasta
- Op 200 C. gerookt met hickory (lichtjes) en daarna van een kleurtje voorzien
- Boemboe gebakken en wat overige smaakmakers erbij. Aangevuld met 2 tl koenjit, 2 tl komijn, 2 tl djahé, 10 gehakte kruidnagels, 2 stengels sereh, 2 pakjes kokosmelk, 1,5 el black soy, te weinig pepers, etc.
- 1h laten stoven op 150 C met deksel dicht
- 3h laten stoven op 140 C met deksel open
Met enige tegenzin toch maar opgegeten. Tezamen met een eigen gemaakt atjar tjampoer, witte rijst en een pittige ketjap saus
((ketjapsaus; kneus en hak 4 tenen knoflook, 3 á 4 lomboks, 2 el ongezouten pinda's, en meng dit. Verdunnen met ketjap manis (ik gebruik kaki tiga), scheutje PRB black soy, scheutje gember siroop, beetje limoensap en wat gehakte selderij bladeren tot een lekkere dikke saus. ))
O ja, lekker met een biertje erbij.
Leuk verhaal op https://bbq52.nl/asian/rendang/
Ben hierbij nieuwe een variant tegen gekomen, bestaande uit vlees insmeren met tamarinde pasta en vervolgens hoog grillen / roken.
Dit geprobeerd te benaderen. Tevens het streven om een droge rendang te maken. Dit laatste is niet geheel 100% gelukt.
Och, weer een dag wetenschappelijk bezig geweest. Helaas heb ik dit niet terug geproefd in de rendang.
- 1500 gr. riblabben. Deze gekruid met een mengsel van 1 tl koenjit, 1 tl djintan, 1 tl gember
- in laten trekken in besmeerd met een tamarinde pasta
- Op 200 C. gerookt met hickory (lichtjes) en daarna van een kleurtje voorzien
- Boemboe gebakken en wat overige smaakmakers erbij. Aangevuld met 2 tl koenjit, 2 tl komijn, 2 tl djahé, 10 gehakte kruidnagels, 2 stengels sereh, 2 pakjes kokosmelk, 1,5 el black soy, te weinig pepers, etc.
- 1h laten stoven op 150 C met deksel dicht
- 3h laten stoven op 140 C met deksel open
Met enige tegenzin toch maar opgegeten. Tezamen met een eigen gemaakt atjar tjampoer, witte rijst en een pittige ketjap saus
((ketjapsaus; kneus en hak 4 tenen knoflook, 3 á 4 lomboks, 2 el ongezouten pinda's, en meng dit. Verdunnen met ketjap manis (ik gebruik kaki tiga), scheutje PRB black soy, scheutje gember siroop, beetje limoensap en wat gehakte selderij bladeren tot een lekkere dikke saus. ))
O ja, lekker met een biertje erbij.