Beef en Steak

Rendang Daging Sapi; Variatie uit proberen

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.982
Aangezien een mens nooit te oud is om te leren, heb ik me verder verdiept in de diepere geheimen van Redang Daging Sapi.
Leuk verhaal op https://bbq52.nl/asian/rendang/
Ben hierbij nieuwe een variant tegen gekomen, bestaande uit vlees insmeren met tamarinde pasta en vervolgens hoog grillen / roken.
Dit geprobeerd te benaderen. Tevens het streven om een droge rendang te maken. Dit laatste is niet geheel 100% gelukt.

Och, weer een dag wetenschappelijk bezig geweest. Helaas heb ik dit niet terug geproefd in de rendang.

- 1500 gr. riblabben. Deze gekruid met een mengsel van 1 tl koenjit, 1 tl djintan, 1 tl gember
- in laten trekken in besmeerd met een tamarinde pasta
- Op 200 C. gerookt met hickory (lichtjes) en daarna van een kleurtje voorzien
- Boemboe gebakken en wat overige smaakmakers erbij. Aangevuld met 2 tl koenjit, 2 tl komijn, 2 tl djahé, 10 gehakte kruidnagels, 2 stengels sereh, 2 pakjes kokosmelk, 1,5 el black soy, te weinig pepers, etc.
- 1h laten stoven op 150 C met deksel dicht
- 3h laten stoven op 140 C met deksel open

Met enige tegenzin toch maar opgegeten. Tezamen met een eigen gemaakt atjar tjampoer, witte rijst en een pittige ketjap saus

((ketjapsaus; kneus en hak 4 tenen knoflook, 3 á 4 lomboks, 2 el ongezouten pinda's, en meng dit. Verdunnen met ketjap manis (ik gebruik kaki tiga), scheutje PRB black soy, scheutje gember siroop, beetje limoensap en wat gehakte selderij bladeren tot een lekkere dikke saus. ))

IMG_6363.JPG
IMG_6365.JPG
IMG_6366.JPG
IMG_6367.JPG
IMG_6368.JPG
IMG_6370.JPG
IMG_6372.JPG
IMG_6373.JPG
IMG_6378.JPG


O ja, lekker met een biertje erbij.
 
In de naam vd wetenschap zeg ik dag goed gevuld 😎

Wat voor biertje had je erbij?
 
Ja, daar zou ik ook met grote tegenzin mn tanden in zetten
Prachtig gerecht weer!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Heerlijk. Met kokosmelk. Veruit de favoriet hier.
De do roept mij steeds luider 😁
 
Wederom een heerlijk gerecht en mooi in beeld gebracht
 
Als je je rendang droger wilt, kun je volgende keer wat geraspte kokos zachtjes bruin bakken ( zonder olie, in een koekenpan) en die op het laatst toevoegen. Even mee laten bakken, dan neemt het vocht op.
 
Dat ziet er geweldig uit. Krijg er honger van
 
Welke variatie van Rendang jij ook maakt, het ziet er allemaal zo heerlijk uit. Om bij te watertanden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan