Beef en Steak

Quadrupel kip

 
 
 
 
 

Zzzjon

BBQ Junkie
Berichten
5.113
Op de valreep heb ik eindelijk tijd gevonden om weer eens met de fotowedstrijd mee te doen.

Quadrupel Kip.

De ingrediënten;

IMG_8305.jpeg


Ik ben begonnen met het dronken voeren van wat hooi in de Dutch oven.
Als biertje heb ik gekozen voor een quadrupel van La Trappe.

IMG_8308.jpeg



Hierna heb ik de kip in de rub gezet, gewoon een lekkere all-rounder van van Beekum.

IMG_8315.jpeg



Nu mochten alle smaken gaan intrekken, het bier in de hooi en de rub in de kip.

Na een paar uur heb ik Joe aangestoken, gewoon direct.

IMG_8337.jpeg


De oplettende kijker ziet de hier op het forum geroemde lampjes van de action.
Daar komt echt een bak licht vanaf.

Terwijl die op stond te warmen heb ik de kip kennis laten maken met het hooi.

IMG_8340.jpeg


Het hooi was inmiddels helemaal doordrenkt met het bier.

Ondertussen was Joe mooi warm en heb ik de Dutch oven in de bbq gezet.

IMG_8342.jpeg

IMG_8343.jpeg


Ik heb bewust geen hitteschilden gebruikt omdat er straks nog wat sides bijkomen.
Daarbij, de kip ligt op het hooi in een Dutch ovens hierdoor is er al schild genoeg.

Na een half uurtje heb ik even gespiekt.

IMG_8349.jpeg


Wat een geuren mensen!

De voorspelling was dat het een uurtje zou duren en mijn sides hadden een half uur nodig.
Dus een klein beetje geschoven in de Big Joe en er kon een rooster bij.

IMG_8360.jpeg


Ik wil niet opscheppen, maar wat een ruimte zeg….

Dit is trouwens een gietijzeren schaaltje van de jumbo, die verkopen ze nu.
Had er al 2 en voor de gelegenheid maar 2 bijgehaald.
Altijd handig.

Omdat ik hem nogal bleek vond ervoor gekozen om wat kooltjes op het deksel te leggen

IMG_8352.jpeg



Na 20 minuten vond ik het tijd om eens naar de kerntemperatuur te gaan kijken.

IMG_8362.jpeg


😱😱 dat was gewoon al 95°C in de dij!!

die had ik even niet aan zien komen in 45/50 minuten tijd.

Vlug de Dutch oven eruit gehaald en met het deksel erop op de grond gezet, de aardappelgratin was nog helemaal niet klaar.

IMG_8367.jpeg


Vlug wat mais erbij gelegd en deze ondertussen gegrild.

Dit was zo’n 10 min later ook allemaal klaar.

Omdat ik nog steeds vond dat de kip wat bleek was heb ik die even kort gegrild.
Puur voor de kleur.

IMG_8370.jpeg



Hierna was het tijd om alles op tafel te zetten en te verdelen onder alle hongerige monden hier.

Hiervan heb ik niet echt mooie plaatjes.
gewoon gezellig met zijn allen samen delen en smullen.

IMG_8371.jpeg

IMG_8373.jpeg




Een flesje Quadrupel voor de chef erbij en genieten!

IMG_8375.jpeg



De kip was zo ontzettend gaar dat de drumstick er niet meer af kon, die viel helemaal uit elkaar.

Door het vocht is de kip wel mega mals gebleven, zelfs de filet.

Wij hebben er van genoten, al zou ik het op deze manier niet nog een keer zo maken.
De smaak van het hooi is voor ons te overheersend.

Bedankt voor het lezen.
 
De smaak mag dan iets te geweest zijn, het ziet er wel prachtig uit.
Als ik één quadruppel op heb gaan de lichten bij mij uit 😉, maar wat een heerlijk bier is dat.
 
Ziet er mooi uit. Altijd weer eens leuk zon chick in het gras (doet me aan vroeger denken...:ROFLMAO:)
Smakelijk.

Next time "berghooi" van de welkoop. Is wat minder hard.
 
Ziet er goed uit allemaal,
Kan zelf niet echt bedenken wat voor smaak hooi aan de kip zou geven, misschien eens proberen 🤔.
 
Dat kippetje op deze wijze heb ik ook nog nooit gemaakt Zzzjon maar die heerlijke Quadrupel maakte het vast wel weer goed ?
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan