- Berichten
- 5.113
Op de valreep heb ik eindelijk tijd gevonden om weer eens met de fotowedstrijd mee te doen.
Quadrupel Kip.
De ingrediënten;
Ik ben begonnen met het dronken voeren van wat hooi in de Dutch oven.
Als biertje heb ik gekozen voor een quadrupel van La Trappe.
Hierna heb ik de kip in de rub gezet, gewoon een lekkere all-rounder van van Beekum.
Nu mochten alle smaken gaan intrekken, het bier in de hooi en de rub in de kip.
Na een paar uur heb ik Joe aangestoken, gewoon direct.
De oplettende kijker ziet de hier op het forum geroemde lampjes van de action.
Daar komt echt een bak licht vanaf.
Terwijl die op stond te warmen heb ik de kip kennis laten maken met het hooi.
Het hooi was inmiddels helemaal doordrenkt met het bier.
Ondertussen was Joe mooi warm en heb ik de Dutch oven in de bbq gezet.
Ik heb bewust geen hitteschilden gebruikt omdat er straks nog wat sides bijkomen.
Daarbij, de kip ligt op het hooi in een Dutch ovens hierdoor is er al schild genoeg.
Na een half uurtje heb ik even gespiekt.
Wat een geuren mensen!
De voorspelling was dat het een uurtje zou duren en mijn sides hadden een half uur nodig.
Dus een klein beetje geschoven in de Big Joe en er kon een rooster bij.
Ik wil niet opscheppen, maar wat een ruimte zeg….
Dit is trouwens een gietijzeren schaaltje van de jumbo, die verkopen ze nu.
Had er al 2 en voor de gelegenheid maar 2 bijgehaald.
Altijd handig.
Omdat ik hem nogal bleek vond ervoor gekozen om wat kooltjes op het deksel te leggen
Na 20 minuten vond ik het tijd om eens naar de kerntemperatuur te gaan kijken.
dat was gewoon al 95°C in de dij!!
die had ik even niet aan zien komen in 45/50 minuten tijd.
Vlug de Dutch oven eruit gehaald en met het deksel erop op de grond gezet, de aardappelgratin was nog helemaal niet klaar.
Vlug wat mais erbij gelegd en deze ondertussen gegrild.
Dit was zo’n 10 min later ook allemaal klaar.
Omdat ik nog steeds vond dat de kip wat bleek was heb ik die even kort gegrild.
Puur voor de kleur.
Hierna was het tijd om alles op tafel te zetten en te verdelen onder alle hongerige monden hier.
Hiervan heb ik niet echt mooie plaatjes.
gewoon gezellig met zijn allen samen delen en smullen.
Een flesje Quadrupel voor de chef erbij en genieten!
De kip was zo ontzettend gaar dat de drumstick er niet meer af kon, die viel helemaal uit elkaar.
Door het vocht is de kip wel mega mals gebleven, zelfs de filet.
Wij hebben er van genoten, al zou ik het op deze manier niet nog een keer zo maken.
De smaak van het hooi is voor ons te overheersend.
Bedankt voor het lezen.
Quadrupel Kip.
De ingrediënten;
Ik ben begonnen met het dronken voeren van wat hooi in de Dutch oven.
Als biertje heb ik gekozen voor een quadrupel van La Trappe.
Hierna heb ik de kip in de rub gezet, gewoon een lekkere all-rounder van van Beekum.
Nu mochten alle smaken gaan intrekken, het bier in de hooi en de rub in de kip.
Na een paar uur heb ik Joe aangestoken, gewoon direct.
De oplettende kijker ziet de hier op het forum geroemde lampjes van de action.
Daar komt echt een bak licht vanaf.
Terwijl die op stond te warmen heb ik de kip kennis laten maken met het hooi.
Het hooi was inmiddels helemaal doordrenkt met het bier.
Ondertussen was Joe mooi warm en heb ik de Dutch oven in de bbq gezet.
Ik heb bewust geen hitteschilden gebruikt omdat er straks nog wat sides bijkomen.
Daarbij, de kip ligt op het hooi in een Dutch ovens hierdoor is er al schild genoeg.
Na een half uurtje heb ik even gespiekt.
Wat een geuren mensen!
De voorspelling was dat het een uurtje zou duren en mijn sides hadden een half uur nodig.
Dus een klein beetje geschoven in de Big Joe en er kon een rooster bij.
Ik wil niet opscheppen, maar wat een ruimte zeg….
Dit is trouwens een gietijzeren schaaltje van de jumbo, die verkopen ze nu.
Had er al 2 en voor de gelegenheid maar 2 bijgehaald.
Altijd handig.
Omdat ik hem nogal bleek vond ervoor gekozen om wat kooltjes op het deksel te leggen
Na 20 minuten vond ik het tijd om eens naar de kerntemperatuur te gaan kijken.
dat was gewoon al 95°C in de dij!!
die had ik even niet aan zien komen in 45/50 minuten tijd.
Vlug de Dutch oven eruit gehaald en met het deksel erop op de grond gezet, de aardappelgratin was nog helemaal niet klaar.
Vlug wat mais erbij gelegd en deze ondertussen gegrild.
Dit was zo’n 10 min later ook allemaal klaar.
Omdat ik nog steeds vond dat de kip wat bleek was heb ik die even kort gegrild.
Puur voor de kleur.
Hierna was het tijd om alles op tafel te zetten en te verdelen onder alle hongerige monden hier.
Hiervan heb ik niet echt mooie plaatjes.
gewoon gezellig met zijn allen samen delen en smullen.
Een flesje Quadrupel voor de chef erbij en genieten!
De kip was zo ontzettend gaar dat de drumstick er niet meer af kon, die viel helemaal uit elkaar.
Door het vocht is de kip wel mega mals gebleven, zelfs de filet.
Wij hebben er van genoten, al zou ik het op deze manier niet nog een keer zo maken.
De smaak van het hooi is voor ons te overheersend.
Bedankt voor het lezen.