Gisteren een Procureur a 2,2 KG op de KJC I gegooid, losjes gebaseerd op het bekende wedstrijdrecept van NOSKOS. De kruidenrub, injectiemix, glaze en eindsaus heb ik iets anders gemaakt maar wel gebaseerd op de recepten van Dennis.
Kruidenrub:
70 gr zeezout
60 gr bruine basterd suiker
35 gr paprikapoeder
5 gr Shichimi Togarashi
2 e.l. zwarte peper
2 t.l. knoflookpoeder
2 t.l. uienpoeder
1 t.l. cayennepeper
Injectiemix:
150 ml appelsap
1 e.l. honing
1 e.l. worchestershire saus
2 t.l. sojasaus
1 e.l. ketjap
Glaze:
125 ml barbecuesaus (Jack Daniels Honey)
2 eetlepels appleazijn
2 eetlepels honing
1 theelepel sambal
Eindsaus:
Overgebleven glaze
Overgebleven vocht van de pulled pork
50 ml appelsap
3 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels worchestershire saus
2 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal
Helaas was de procureur de avond voor het bereiden nog niet ontdooit, dus ik heb hem pas op de ochtend zelf in de rub gezet. Komt nog eens bij dat ik vergeten was de injectiemix er vooraf in te injecteren dus die was ik doodleuk aan het klaarmaken terwijl de procureur er al even op lag. Ik had nog geen bakkie koffie gehad, laten we het daarop gooien.
Maar misschien is een chronologisch verslag sowieso beter, dus hier komt ie:
- dag van tevoren de procureur uit de vriezer, zoals gezegd te laat want 's avonds was deze nog niet ontdooit. Besloten hem de volgende ochtend in de rub te zetten,
9:00 uur de oudste naar de opvang en de jongste alweer aan het slapen, dus de handen vrij om eraan te beginnen. 9:15 zat de procureur in de rub,
10:00 uur: de KJC is op temperatuur, rookhout erop en procureur op het rooster,
13:30 uur: 74°C! Sneller dan verwacht, glazen die hap!
15:30 uur: tijd om in te pakken in een dubbele laag aluminumfolie, inmiddels 81°C kerntemperatuur,
17:00 uur: 88°C! Folie open en uit laten dampen,
17:15 uur: pullen maar!
17:35 uur: klaar met pullen!
Helaas geen foto van het gerecht als eindresultaat, maar een deel is alvast gemaakt voor morgen dus misschien dat ik dan nog snel een foto kan maken van het geheel (op een broodje met coleslaw erbij).
Al met al was het enorm geslaagd, echt lekker zacht en mals en goed van smaak. Ik ga de volgende keer wel meer eindsaus maken want daar had net iets meer van mogen terugkomen in de pulled pork, als ik tijdens het mensen een stukje met wat meer saus proefde was dat echt heerlijk. Ik denk dat met name het zachte van de honing erg lekker terugkwam als tegenhanger van de sambal.
Maarrr een erg goed geslaagde pulled pork dus, zeker voor herhaling vatbaar en met de nodige verjaardagen binnen het gezin die eraan komen, is de kans groot dat ik het nog een keer ga maken!
Edit: heb de procureur voor het pullen nog even gewogen, toen was hij 1,9 KG, dus zo'n 300 gram gewichtsverlies, vond ik nog wel een geinig weetje!
Kruidenrub:
70 gr zeezout
60 gr bruine basterd suiker
35 gr paprikapoeder
5 gr Shichimi Togarashi
2 e.l. zwarte peper
2 t.l. knoflookpoeder
2 t.l. uienpoeder
1 t.l. cayennepeper
Injectiemix:
150 ml appelsap
1 e.l. honing
1 e.l. worchestershire saus
2 t.l. sojasaus
1 e.l. ketjap
Glaze:
125 ml barbecuesaus (Jack Daniels Honey)
2 eetlepels appleazijn
2 eetlepels honing
1 theelepel sambal
Eindsaus:
Overgebleven glaze
Overgebleven vocht van de pulled pork
50 ml appelsap
3 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels worchestershire saus
2 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal
Helaas was de procureur de avond voor het bereiden nog niet ontdooit, dus ik heb hem pas op de ochtend zelf in de rub gezet. Komt nog eens bij dat ik vergeten was de injectiemix er vooraf in te injecteren dus die was ik doodleuk aan het klaarmaken terwijl de procureur er al even op lag. Ik had nog geen bakkie koffie gehad, laten we het daarop gooien.
Maar misschien is een chronologisch verslag sowieso beter, dus hier komt ie:
- dag van tevoren de procureur uit de vriezer, zoals gezegd te laat want 's avonds was deze nog niet ontdooit. Besloten hem de volgende ochtend in de rub te zetten,
9:00 uur de oudste naar de opvang en de jongste alweer aan het slapen, dus de handen vrij om eraan te beginnen. 9:15 zat de procureur in de rub,
10:00 uur: de KJC is op temperatuur, rookhout erop en procureur op het rooster,
13:30 uur: 74°C! Sneller dan verwacht, glazen die hap!
15:30 uur: tijd om in te pakken in een dubbele laag aluminumfolie, inmiddels 81°C kerntemperatuur,
17:00 uur: 88°C! Folie open en uit laten dampen,
17:15 uur: pullen maar!
17:35 uur: klaar met pullen!
Helaas geen foto van het gerecht als eindresultaat, maar een deel is alvast gemaakt voor morgen dus misschien dat ik dan nog snel een foto kan maken van het geheel (op een broodje met coleslaw erbij).
Al met al was het enorm geslaagd, echt lekker zacht en mals en goed van smaak. Ik ga de volgende keer wel meer eindsaus maken want daar had net iets meer van mogen terugkomen in de pulled pork, als ik tijdens het mensen een stukje met wat meer saus proefde was dat echt heerlijk. Ik denk dat met name het zachte van de honing erg lekker terugkwam als tegenhanger van de sambal.
Maarrr een erg goed geslaagde pulled pork dus, zeker voor herhaling vatbaar en met de nodige verjaardagen binnen het gezin die eraan komen, is de kans groot dat ik het nog een keer ga maken!
Edit: heb de procureur voor het pullen nog even gewogen, toen was hij 1,9 KG, dus zo'n 300 gram gewichtsverlies, vond ik nog wel een geinig weetje!
Laatst bewerkt: