Afgelopen zondag heb ik Pulled pork gemaakt. Zaterdag heb ik het stuk procureur van 1500 gram in de run gezet en daarna geïnjecteerd met appelsap. Stevig ingepakt in huishoudfolie en een nacht in de koelkast laten liggen.
Ik had ze wekker op 7uur gezet om de bbq aan te steken. (Vorige dag de kolen al netjes in een slang gelegd met stukjes perenhout erbij).. de wekker had ik helaas niet nodig, de jongste stond om 6uur al aan het bed Dus om 7uur heb ik de procureur uit de koelkast gehaald en de bbq aangestoken. Mooi tot 110 a 120 graden laten gaan en ben ik indirect gaan grillen voor 3 uur. Het stukje vlees in een ovenschaal gelegd en flink ingevet met bbq saus. Dit afgedekt met aluminiumfolie en wat gaatjes erin geprikt. Dit heb ik in totaal nog 5,5 uur op de bbq laten liggen.
Kerntemperatuur zat op 74 graden. Het viel mij helaas tegen hoe hij uit elkaar viel. Een keer eerder heb ik dit ook gemaakt, toen een half uur langer op de bbq en dat was 1x met de vork erin en het lag uit elkaar.. toen had ik het stuk niet geïnjecteerd (zal dat uitmaken? Dan wordt het droger denk ik?)
Maar toch, de smaak was echt donders goed, er lag wat vocht met de bbq saus in de ovenschaal, dit heb ik gemengd met de Pulled pork. Dit ga ik een volgende keer zeker weer doen met injecteren!
Als bijgerecht had ik aardappels gesneden in patat vorm, dit met olijfolie en Italiaanse kruiden.. dit mislukte echt compleet het ene was zwart, het andere niet gaar.. nou ja, liever de aardappels niet gelukt dan het vlees
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik had ze wekker op 7uur gezet om de bbq aan te steken. (Vorige dag de kolen al netjes in een slang gelegd met stukjes perenhout erbij).. de wekker had ik helaas niet nodig, de jongste stond om 6uur al aan het bed Dus om 7uur heb ik de procureur uit de koelkast gehaald en de bbq aangestoken. Mooi tot 110 a 120 graden laten gaan en ben ik indirect gaan grillen voor 3 uur. Het stukje vlees in een ovenschaal gelegd en flink ingevet met bbq saus. Dit afgedekt met aluminiumfolie en wat gaatjes erin geprikt. Dit heb ik in totaal nog 5,5 uur op de bbq laten liggen.
Kerntemperatuur zat op 74 graden. Het viel mij helaas tegen hoe hij uit elkaar viel. Een keer eerder heb ik dit ook gemaakt, toen een half uur langer op de bbq en dat was 1x met de vork erin en het lag uit elkaar.. toen had ik het stuk niet geïnjecteerd (zal dat uitmaken? Dan wordt het droger denk ik?)
Maar toch, de smaak was echt donders goed, er lag wat vocht met de bbq saus in de ovenschaal, dit heb ik gemengd met de Pulled pork. Dit ga ik een volgende keer zeker weer doen met injecteren!
Als bijgerecht had ik aardappels gesneden in patat vorm, dit met olijfolie en Italiaanse kruiden.. dit mislukte echt compleet het ene was zwart, het andere niet gaar.. nou ja, liever de aardappels niet gelukt dan het vlees
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk