- Berichten
- 344
Zaterdag 6-10-2012
Dag,
Van de week besloten om voor het eerst in mijn BBQ carriere Pulled Pork te gaan maken.
Na wat informatie ingewonnen en opgezocht te hebben moet het morgen gaan gebeuren. Op aanraden van Noskos ga ik voor de Renowned Mr. Brown.
De kruiden voor de ingredienten bij elkaar gedaan, peper vers gemalen (wat ruikt dat lekker)
De kruiden gemengd:
De Procureur heb ik gewassen in water met azijn en daarna goed afgespoeld en afgedroogd met keukenpapier:
Daarna de rub van kruiden er over:
en goed inpakken in folie, nu tot morgenochtend in de rub laten liggen in de koelkast
Morgenochtend nog een keer in de rub en dan op de BBQ. Aantal vragen:
- Hoeveel rookhout moet ik gebruiken
- De PP wil ik regelmatig sprayen met een mengsel van whisky en appelsap (volgens recept Noskos), wat zijn de verhoudingen?
- de lekbak wil ik uiteraard vullen met vloeistof, ik denk aan appelsap, iemand ervaring?
Zondag 7-10-2012
Bedankt voor jullie reacties en adviezen. Ik ga proberen er wat van te maken vandaag.
Om 8.30 uur de Procureur op de BBQ gelegd. Interne temperartuur van de Procureur was 10 gr. C. De temperatuur van de BBQ was 130 gr. C.
Om 9.00 uur check, temperatuur BBQ nu via de digitale thermometer gemeten, 127 gr. C. Interne vleestemperatuur 27 gr. C.
Om 9.30 uur, temp BBQ 132 C, PP 46 C
Om 10.00 uur, temp BBQ 125 C (ik heb hem om 9.30 uur iets geknepen), PP 55 C
Om 10.30 uur, temp BBQ 129 C, PP 61 C
Om 11.00 uur maak ik een foto en plaats deze.
11.00 uur
Temperatuur BBQ 125 C, PP 65 C
Om 11.30 uur: BBQ 110 C, PP 67 C. Onderste ventilatieroosters verstopt met as, daardoor zakt de temperatuur. Leermomentje, regelmatig een keer met de schuiven heen en weer.
Om 12.00 uur: BBQ 130 C, PP 67 C. Tijd voor een broodje, helaas nog zonder PP, als ik het ruik krijg ik HONGER
Om 12.30 uur: BBQ 127 C, PP 69 C
Om 13.00 uur: BBQ 128 C, PP 69 C
Om 13.30 uur: BBQ 125C, PP 69 C. Wat brikketten bijgevuld.
Om 14.00 uur: BBQ 122 C, PP 67 C
Om 14.30 uur: BBQ 122 C, PP 67 C
Om 15.00 uur: BBQ 123 C, PP 69 C
Om 15.30 uur: BBQ 123 C, PP 73 C
Om 15.45 uur een foto gemaakt:
Begint er op te lijken denk ik, nu de kerntemperatuur nog omhoog, laten rusten en pullen.
Om 16.00 uur: BBQ 131 C, PP 73 C. De weer toegevoegde kolen (om 15.00 uur toegevoegd) beginnen hun werk te doen.
Net even de Carolina Mustard saus gemaakt
Om 16.30 uur: BBQ 129 C, PP 77 C
Om 17.00 uur: BBQ 130 C, PP 79 C
Om 17.30 uur: BBQ 125 C, PP 83 C
Om 17.45 uur: BBQ 123 C, PP 85 C ga hem er af halen.
Laatste deel van mijn verslag, de Pulled Pork gepulled en op een broodje.
HEERLIJK!!!!!!!!!!!!!!
Dag,
Van de week besloten om voor het eerst in mijn BBQ carriere Pulled Pork te gaan maken.

Na wat informatie ingewonnen en opgezocht te hebben moet het morgen gaan gebeuren. Op aanraden van Noskos ga ik voor de Renowned Mr. Brown.
De kruiden voor de ingredienten bij elkaar gedaan, peper vers gemalen (wat ruikt dat lekker)

De kruiden gemengd:

De Procureur heb ik gewassen in water met azijn en daarna goed afgespoeld en afgedroogd met keukenpapier:

Daarna de rub van kruiden er over:

en goed inpakken in folie, nu tot morgenochtend in de rub laten liggen in de koelkast

Morgenochtend nog een keer in de rub en dan op de BBQ. Aantal vragen:
- Hoeveel rookhout moet ik gebruiken
- De PP wil ik regelmatig sprayen met een mengsel van whisky en appelsap (volgens recept Noskos), wat zijn de verhoudingen?
- de lekbak wil ik uiteraard vullen met vloeistof, ik denk aan appelsap, iemand ervaring?
Zondag 7-10-2012
Bedankt voor jullie reacties en adviezen. Ik ga proberen er wat van te maken vandaag.
Om 8.30 uur de Procureur op de BBQ gelegd. Interne temperartuur van de Procureur was 10 gr. C. De temperatuur van de BBQ was 130 gr. C.

Om 9.00 uur check, temperatuur BBQ nu via de digitale thermometer gemeten, 127 gr. C. Interne vleestemperatuur 27 gr. C.
Om 9.30 uur, temp BBQ 132 C, PP 46 C
Om 10.00 uur, temp BBQ 125 C (ik heb hem om 9.30 uur iets geknepen), PP 55 C
Om 10.30 uur, temp BBQ 129 C, PP 61 C
Om 11.00 uur maak ik een foto en plaats deze.
11.00 uur

Temperatuur BBQ 125 C, PP 65 C
Om 11.30 uur: BBQ 110 C, PP 67 C. Onderste ventilatieroosters verstopt met as, daardoor zakt de temperatuur. Leermomentje, regelmatig een keer met de schuiven heen en weer.
Om 12.00 uur: BBQ 130 C, PP 67 C. Tijd voor een broodje, helaas nog zonder PP, als ik het ruik krijg ik HONGER
Om 12.30 uur: BBQ 127 C, PP 69 C
Om 13.00 uur: BBQ 128 C, PP 69 C
Om 13.30 uur: BBQ 125C, PP 69 C. Wat brikketten bijgevuld.
Om 14.00 uur: BBQ 122 C, PP 67 C
Om 14.30 uur: BBQ 122 C, PP 67 C
Om 15.00 uur: BBQ 123 C, PP 69 C
Om 15.30 uur: BBQ 123 C, PP 73 C
Om 15.45 uur een foto gemaakt:

Begint er op te lijken denk ik, nu de kerntemperatuur nog omhoog, laten rusten en pullen.
Om 16.00 uur: BBQ 131 C, PP 73 C. De weer toegevoegde kolen (om 15.00 uur toegevoegd) beginnen hun werk te doen.
Net even de Carolina Mustard saus gemaakt

Om 16.30 uur: BBQ 129 C, PP 77 C
Om 17.00 uur: BBQ 130 C, PP 79 C
Om 17.30 uur: BBQ 125 C, PP 83 C
Om 17.45 uur: BBQ 123 C, PP 85 C ga hem er af halen.

Laatste deel van mijn verslag, de Pulled Pork gepulled en op een broodje.


HEERLIJK!!!!!!!!!!!!!!