- Berichten
- 1.085
Eergisteren had ik een paar vrienden over de vloer die al veel van mijn barbecue verhalen hadden gehoord maar er nog nooit van hadden geproefd. Een mooi moment om eens uit te pakken.
Ik had goede voorbereidingen getroffen en het mezelf zo makkelijk mogelijk gemaakt. Ook wel zo gezellig voor de visite en een stuk relaxter werken.
Als voorgerecht had ik een skillet met loaded nachos bedacht. Ik had nog wat pulled pork in de vriezer, altijd goed om dat achter de hand te hebben. Verder aangevuld met natuurlijk nacho chips, barbecuesaus, rode ui, kaas en jalapeño peper. Zo simpel en zo ontzettend lekker!
Als hoofdgerecht had ik spare ribs. Hier was ik op tijd mee begonnen volgens de 321 methode op de Bastard. Uiteindelijk was het ongeveer 1,5–2-0,5. Als rookhout heb ik appel gebruikt. Wat rook het heerlijk in de tuin zeg!
Na de 2 (ingepakt in folie) heb ik ze met folie en al in een handdoek gewikkeld en in een koelbox warm gehouden zodat ik het lakken vlak voor het reserveren kon doen. De ribs hebben ongeveer 1,5u in de koelbox gelegen, dat bleef zo goed warm.
Ik heb uiteindelijk 2 ribs gelakt met Jack Daniels/honing saus, 1 grate goods Kansas City saus en 1 met de glaze die ik bij het dessert heb gemaakt. Maar daarover straks meer.
Ik heb de ribs geserveerd met krieltjes en coleslaw.
Voor het desert had ik het spit op mijn weber gezet. Ik ging namelijk weer voor de ananas met rum glaze die ik eerder al een keer heb gedeeld hier op het forum. De glaze had ik de voorgaande dag al gemaakt zodat de smaken goed konden intrekken. Deze bestond uit suiker, vanille, kaneel, steranijs, rum en olijfolie. De exacte ingrediënten vind je terug via mijn eerder genoemde draadje.
De ananas heeft er 4 uur aan gehangen op een temperatuur van 150 graden. Iedere 20 minuten ingesmeerd met de glaze.
Uiteindelijk heb ik de ananas geserveerd met vanille ijs, Oreo crumble en karamel saus.
De gasten bleven nog wel even plakken dus bij de borrel moest er ook nog wel wat gesnackt worden. Veel ruimte was er in ieder geval niet meer
Ik had nog koudgerookte zalm uit de vriezer voor op een toastje en had afgelopen week zelf grillworst gemaakt.
Dit viel ook zeer goed in de smaak. Er moest zelfs grillworst mee met de visite om aan de vrouw te laten proeven, dan zit het wel snor lijkt me![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Al met al een heerlijk dagje barbecuen en goed gevulde buiken. Volgens zeggen heb ik mijn verhalen goed waar gemaakt.
Zelf genieten van je barbecue is natuurlijk heerlijk, maar ik vind het misschien nog wel leuker om een ander er gelukkig mee te maken. En dat is wel gelukt.
De rum glaze van de ananas op een van de ribs was iets wat in me op kwam om te experimenteren. Hij deed het er goed op maar was mij wel te zoet. Uiteindelijk viel de Kansas City saus het beste in de smaak.
En de gasten hebben op hun beurt ook goed voor me gezorgd
Deze heeft het weekend niet overleefd.
Bedankt voor het mee genieten![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
Ik had goede voorbereidingen getroffen en het mezelf zo makkelijk mogelijk gemaakt. Ook wel zo gezellig voor de visite en een stuk relaxter werken.
Als voorgerecht had ik een skillet met loaded nachos bedacht. Ik had nog wat pulled pork in de vriezer, altijd goed om dat achter de hand te hebben. Verder aangevuld met natuurlijk nacho chips, barbecuesaus, rode ui, kaas en jalapeño peper. Zo simpel en zo ontzettend lekker!
Als hoofdgerecht had ik spare ribs. Hier was ik op tijd mee begonnen volgens de 321 methode op de Bastard. Uiteindelijk was het ongeveer 1,5–2-0,5. Als rookhout heb ik appel gebruikt. Wat rook het heerlijk in de tuin zeg!
Na de 2 (ingepakt in folie) heb ik ze met folie en al in een handdoek gewikkeld en in een koelbox warm gehouden zodat ik het lakken vlak voor het reserveren kon doen. De ribs hebben ongeveer 1,5u in de koelbox gelegen, dat bleef zo goed warm.
Ik heb uiteindelijk 2 ribs gelakt met Jack Daniels/honing saus, 1 grate goods Kansas City saus en 1 met de glaze die ik bij het dessert heb gemaakt. Maar daarover straks meer.
Ik heb de ribs geserveerd met krieltjes en coleslaw.
Voor het desert had ik het spit op mijn weber gezet. Ik ging namelijk weer voor de ananas met rum glaze die ik eerder al een keer heb gedeeld hier op het forum. De glaze had ik de voorgaande dag al gemaakt zodat de smaken goed konden intrekken. Deze bestond uit suiker, vanille, kaneel, steranijs, rum en olijfolie. De exacte ingrediënten vind je terug via mijn eerder genoemde draadje.
De ananas heeft er 4 uur aan gehangen op een temperatuur van 150 graden. Iedere 20 minuten ingesmeerd met de glaze.
Uiteindelijk heb ik de ananas geserveerd met vanille ijs, Oreo crumble en karamel saus.
De gasten bleven nog wel even plakken dus bij de borrel moest er ook nog wel wat gesnackt worden. Veel ruimte was er in ieder geval niet meer
![Winking face with tongue :stuck_out_tongue_winking_eye: 😜](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61c.png)
Dit viel ook zeer goed in de smaak. Er moest zelfs grillworst mee met de visite om aan de vrouw te laten proeven, dan zit het wel snor lijkt me
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Al met al een heerlijk dagje barbecuen en goed gevulde buiken. Volgens zeggen heb ik mijn verhalen goed waar gemaakt.
Zelf genieten van je barbecue is natuurlijk heerlijk, maar ik vind het misschien nog wel leuker om een ander er gelukkig mee te maken. En dat is wel gelukt.
De rum glaze van de ananas op een van de ribs was iets wat in me op kwam om te experimenteren. Hij deed het er goed op maar was mij wel te zoet. Uiteindelijk viel de Kansas City saus het beste in de smaak.
En de gasten hebben op hun beurt ook goed voor me gezorgd
![Winking face :wink: 😉](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Deze heeft het weekend niet overleefd.
Bedankt voor het mee genieten
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
Laatst bewerkt: