Beef en Steak

Pulled Pork op de OTG. 47

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Hans
  • Startdatum Startdatum
 
 
 

Hans

BBQ Junkie
Berichten
5.548
Hallo allemaal.

Hij staat al zooooo lang op mijn todo lijst maar ik kwam er maar niet toe.
Een pulled pork maken.
Bij een bezoek aan de Macro liep ik er tegen aan, was ook nog in de aanbieding.  ;)
Ik kon hem niet laten liggen.  Ik ben een echte Hollander.  :)
Na een langdurig verblijf in onze vriezer heb ik mede door het mooie weer van afgelopen week hem er toch maar uitgehaald en laten ontdooien.

Op zoek naar een goed recept kwam ik op de site van BBQ-NL. 
Daar kwam ik een prima recept tegen, niet te lang en toch lekker. ( dank je wel Noskos )
Dus toen aan de slag.
De avond tevoren in de rub gezet.
De volgende ochtend vroeg begonnen omdat ik al het vermoeden had dat lang kon duren. zeker als je hem niet te heet stookt.
Dus,  07.00  bbq aangestoken.
          08.15  vlees er op temp. 10 graden C.
          09.15                            26    ,,    ,,
          10.15                            48    ,,    ,,
          11.15                            58    ,,    ,,
          12.15                            63    ,,    ,,
          13.15                            66    ,,    ,,    Temperatuur wil niet verder omhoog, dus in de glaze.
          15.15                                                  Ingepakt.
                                                                      Dan begint het lange wachten, Maar met een biertje erbij best uit te houden  :)
          18.15                            88    ,,    ,,    Hoera  klaar.!
Wederom 1 uurtje ingepakt en toen maar plukken.

Het resultaat was prima, een bak met heerlijk mals en sappig vlees.
Eind saus erdoor en smullen maar!

In de fotoreportage zie je e.e.a.
Grtz  Hans.
   
P1010234_zpsobqgocre.jpg


P1010237_zpsldjcpyns.jpg



P1010246_zpsx9fv3yzo.jpg


P1010243_zpsbnuhatdw.jpg
                                                       

De rest van de foto's volgt want "photo bucket" doet weer eens vervelend.
Bedankt voor het kijken.
 
Gefeliciteerd Hans, dat ziet er tot nu toe erg lekker uit.

Goed om te zien dat zo'n stuk vlees ook op een OTG. 47 past. Heb ik zelf ook en ik had de twijfel of het wel ging passen.
Ben benieuwd naar de rest van de foto's.
 
Ziet er goed uit  :) En gefeliciteerd met je plakkertje :D
 
ziet er in ieder geval al heerlijk uit
 
P1010253_zpscnqmgedr.jpg

P1010250_zpscn5yvjon.jpg

P1010248_zps2zyp789a.jpg


Probleem met photobucket voor je opgelost  ;)
 
lekker hoor. ziet er goed uit.
gefeliciteerd
 
JayLaurs zei:
Gefeliciteerd Hans, dat ziet er tot nu toe erg lekker uit.

Goed om te zien dat zo'n stuk vlees ook op een OTG. 47 past. Heb ik zelf ook en ik had de twijfel of het wel ging passen.
Ben benieuwd naar de rest van de foto's.

Ik was zelf ook bang dat ik hem moest middelen maaar het past.
Ik heb gezien dat de het gewicht van de zwaardere stukken vaak in de dikte zit en niet in de lengte.
Er kan misschien nog wel een zwaarder stuk op. Deze woog 2,2 kg.
Wellicht een volgende keer want het was zeker voor herhaling vatbaar.  ;) !
 
Dit plaatje wilde ik jullie niet onthouden, omdat hij zo mooi in de glaze zit.  ;)
De volgorde klopt niet meer door het gedoe met photobucket maar de plaatjes zijn er.

Dank voor het kijken.

P1010243_zpsbnuhatdw.jpg
 
Ceriel zei:
Ik heb ook nog een foto in je beginpost zichtbaar gemaakt.... ;)

Gefeliciteerd met je stickertje!

Dank je wel Ceriel.
Altijd leuk zo'n knorretje onder je naam.
En wat was hij lekker. :)  :)  :) !
Grtz,

Hans.
 
Ziet er goed uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Super gedaan. Foto's zijn erg goed gelukt!

Mag ik vragen wat voor briketten je hebt gebruikt en hoe vaak je die hebt moeten bijvullen?
Ik gebruik zelf namelijk altijd de snake methode met mijn Weber briketten. Blijft de temp perfect op temperatuur (behalve als zoonlief er een kwak vocht overheen gooit..... :-O) maar je krijgt wel mega veel as.

Ben dus altijd benieuwd hoe anderen dit doen ?n de temperatuur voor lange tijd constant houden.
Thnx!
 
Hallo.

Bij langere rooktijden van b.v. meer dan 3,5 a 4 uur valt het niet mee om de temperatuur gelijk te houden.
Er spelen veel factoren mee die de temp. kunnen beinvloeden.
Denk daarbij aan buiten temperatuur, wind die opsteekt (meer zuurstof) e.v.t. wat regen.
Als je tenminste niet onder een afdakje staat. :) !
Een kleine variatie van ? 3 a 4 graden is denk ik ook niet zo'n probleem wordt het meer zal je toch wat moeten corrigeren.

Wat ik gedaan heb om de temp. zo constant mogelijk te houden is o.a. de massa in de ketel te verhogen.
Ik gebruik hiervoor in aluminiumfolie verpakte sierstenen die ik om en onder de met warm water gevulde opvangbak plaats.
Dit alles werkt als een soort van accu, neem warmte op en geef die weer af als de temp. daalt.

Voor brandstof gebruik ik al geruime tijd Ecobrasa kokos briketten en ben daar zeer tevreden  over  (geen aandelen)
Het zijn zomaar wat opties waarvan ik denk dat het helpt.

Het aansteken doe ik ook volgens de Minionmethode  in combinatie met een splitgril.

Zo probeer ik een vrij constante temperatuur te verwezelijken.

Ik voeg wat plaatjes bij. misschien kan je er iets mee.

Succes.

P1010254_zpskfeou7im.jpg


P1010031_zpsc01e71a3.jpg


 
Ik vergeet een vraagje te beantwoorden #-o.
Na het inpakken heb ik bij gevuld omdat dan de lange periode tot hij klaar is begint.
 
JayLaurs zei:
Gefeliciteerd Hans, dat ziet er tot nu toe erg lekker uit.

Goed om te zien dat zo'n stuk vlees ook op een OTG. 47 past. Heb ik zelf ook en ik had de twijfel of het wel ging passen.
Ben benieuwd naar de rest van de foto's.
Gefeliciteerd met je knorrie.. Mooi gedaan! 

Er past op een 47er zelfs een stuk van 3 kilo en dan is er ook nog ruimte voor 600 gram buikspek ;)

 
Mooie sessie, ziet er prima uit!
En als is het blinkende fornuis zo zie, wordt de Q bij jou thuis goed gebruikt ;)
 
Markv zei:
Mooie sessie, ziet er prima uit!
En als is het blinkende fornuis zo zie, wordt de Q bij jou thuis goed gebruikt ;)

Mispoes, fornuis is pas Nieuw.  =)) !
 
Terug
Bovenaan Onderaan