BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork... nogmaals

 
 

Ragnarok

Sprokkelaar
Berichten
47
Het was al even geleden en ook de voorraad in de diepvries was al even op. Dat wil dus zeggen dat we terug een beetje pulled pork moeten maken.

In totaal 2 stukken (1,1kg en 1,2kg) mooi getrimd want er was best veel vet aanwezig. Mayonaise als binder en een rub met een licht pikante toets erop. Deze keer geen pekel geïnjecteerd daarentegen.

Alles op de traeger met hickory-pellets. 7u aan 107°C en nog 1u aan 121°C om zo een kern van 96°C aan te tikken. Na 3u30 begon ik per half uur te spritzen (appelazijn met cola 1:1). Na 5u een laag barbecuesaus aangebracht en deze nog 45min erop gelaten om vervolgens het vlees in te pakken in zilverpapier.

Het resultaat was een lekker broodje met sappig en smaakvol pulled pork. De enige opmerking die ik had is dat mijn barbecuesaus (recept vanop internet) iets zoeter mocht zijn om iets meer de bbq-smaak naar voren te brengen. Het weglaten van de injectievloeistof heeft geen echt verschil gemaakt in mijn ogen.
060198ad1f19646f07ebf2b040e3660b.jpg
e33478162f3465a059e65d92ab4ea8d3.jpg
f21f76829f103af383e7aa512f797acf.jpg
095adfef9c53735cbc8b1399ba1f814d.jpg
849bf914e197fcee4517dbed8351621e.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A226B met Tapatalk
 
Dat ziet er heerlijk uit. Injecteren doe ik ook niet meer.
 
Ziet er uit als heerlijke broodjes.
 
Terug
Bovenaan Onderaan