Beef en Steak

Pulled pork met eiken en appel hout op de offset

 
 

Martin de Bruijn

Tondelzoeker
Berichten
19
Na een wat drukke periode ivm zoeken naar een andere baan had ik zin om weer eens goed te barbequen, en ik had trek in pulled pork.
Aangezien ik die badge nog niet heb, was het tijd voor meerdere vliegen in een klap.

Heb een recept van smokey goodness gebruikt: lexington style pulled pork, met een rub die ik nog had staan, en een iets aangepaste coleslaw.

Als eerste de smoker opgestart, met eikenhout.
IMG_20241223_102922789.jpg


Vervolgens de procureur voorbereid
 
Verkeerde knopje, ik was nog niet klaar 😊

Hier het vervolg...

Vervolgens de procureur voorbereid
IMG_20241223_103052293.jpg

IMG_20241223_103757896.jpg


Toen de smoker op 120 graden was het vlees erop gelegd, en af en toe een stuk appel hout in het vuur
IMG_20241223_110212541.jpg


Het vuur wilde niet helemaal stabiel op 120 graden blijven, ik kon hem redelijk tussen 130 en 140 houden, met wat uitschieters en dipjes
IMG_20241223_110153248.jpg
IMG_20241223_114331497.jpg
IMG_20241223_122732402.jpg


Sommige blokken leken geen zin te hebben, ondanks voor verwarmen

IMG_20241223_110206210.jpg


Ik heb het als oven gedroogd hout gekocht, en het ligt al 2 jaar in de schuur. Wellicht toch kleinere stuken gebruiken.

Na ongeveer 3,5 uur vond ik het tijd om hem in te pakken
IMG_20241223_142017102.jpg
IMG_20241223_142515868.jpg


In totaal heeft hij er ongeveer 7 uur op gelegen, toen was hij overal minimaal 88 graden, en ging de thermometer er lekker soepel in, dus heb ik hem eraf gehaald
IMG_20241223_184038854.jpg
IMG_20241223_184831511.jpg


Hij viel goed uit elkaar, smaakte prima.
IMG_20241223_185419083.jpg


Op een flatbread dat toevallig nog in huis was
IMG_20241223_190658419.jpg


Volgende keer wil ik iets meer bark, dus ik denk wat meer rub, en misschien nog even opdrogen op de smoker na het uitpakken

En een andere coleslaw, of ik volg het recept voor de slaw dan wel 😁

En een lekkerder broodje, maar die was ik vergeten met de boodschappen

IMG_20241223_110206210.jpg
 
Mooi man!
Ik vindt dat PP op een smoker eigenlijk bonus punten verdiend.
Toch lastiger om die op temperatuur te houden.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Mooi resultaat. Tegenwoordig gaat ik hem veel verder door dan 88C zit vaak al op 94C

Gefeliciteerd met je knor.
 
Mooi man!
Ik vindt dat PP op een smoker eigenlijk bonus punten verdiend.
Toch lastiger om die op temperatuur te houden.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
Ach, het is wat meer werk als een kamado denk ik. Ik heb geen ervaring met een kamado, maar als ik op de verhalen af ga zijn die wel stabieler.
Ik vind het spelen met vuur ook wel leuk, maar je moet er wel op blijven letten.
Ik had besloten om tussendoor de buitenunits van de airco even opnieuw te stellen (waren opzij gezet voor voegwerk), en aan het eind van de middag kwam eer een vriend langs voor een bakkie.
Dus ik had wel 2 goeie dips in de temperatuur. Het voordeel van hout op een smoker is dat de temperatuur er weer snel in zit.
 
Mooi resultaat. Tegenwoordig gaat ik hem veel verder door dan 88C zit vaak al op 94C

Gefeliciteerd met je knor.
Bedankt voor de knor!

Ik zie inderdaad meer mensen die hogere temperatuur aanhouden. Misschien volgende keer ook eens proberen. Kijken of hij dan nog malser is...
 
Mooi verhaal !!!! als het vlees lekker is dan valt de rest van de 'problemen'vaak wel mee
 
Mooi gedaan op die smoker.
Ik gebruikte meestal een laag houtskool met hout erop.
Dan blijft temperatuur wat stabieler. Nu gebruik ik mijn smoker niet meer.
Zeker al 2 jaar denk ik.
Best eens verkopen denk ik.
 
Terug
Bovenaan Onderaan