T
Thor
Gast
Morgen komt de (schoon)familie over de vloer om Sinterklaas te vieren en daar moet ook goed bij gegeten worden. Omdat ik al langer weer eens PP wilde maken was al gauw besloten dat dat het ging worden.
Bij Beef&Steak een mooie Picnic van een dikke 4kg besteld en afgehaald.
Omdat ik laatst vanuit de VS voor Marcspot wat spulletjes had meegenomen, had ik een lekker pot rub van 'm kadoo gekregen en dit is dan meteen een mooie gelegenheid die te proberen
In de tussentijd was ik ook bezig met het overnemen van de Pro Q Frontier van Ronjans en gelukkig hebben we vandaag de koop rond kunnen maken!
En als je dan alles combineert krijg je het volgende plaatje.
Om 17.30 is de Picnic op de Pro Q gegaan. De thermometer in de deksel en de thermometer op het rooster gaven allebei vrijwel dezelfde themperatuur aan, dus dat zit wel goed. Maar dan...m'n digitale kern-thermometer schommelt tussen de 135C en de 13C....da's niet goed. Misschien de probe? Maar als ik die er uit haal, blijft de temperatuur in het displaytje oplopen, gaan het display aan en weer uit, begint het alarmpje te piepen....die is dus echt naar de knoppen....
Dat wordt dus een enigszins ge?mproviseerde sessie! Niet ideaal om een 'nieuwe' smoker uit te proberen, maar ik heb nog een analoge kern-thermometer en zal verder op m'n intu?tie moeten vertrouwen. En die heeft me in het verleden nog nooit in de steek gelaten...
Ik ga jullie dus niet voorzien van strak getimede temperatuurschemaatjes, maar zal jullie zo goed mogelijk op de hoogte proberen te houden. Vooralsnog ziet het er allemaal prima uit en rookt/ruikt het al heerlijk in de achtertuin! Hopen dat het weer ook een beetje mee blijft werken...
Overigens heb ik de Pro Q gestookt met de kolenmand vol briketten met snippers kersenhout en en daar 12 gloeiende briketten bovenop. De luchtschuiven vrijwel gesloten en de Picnic op het bovenste rooster. De waterbak niet gevuld met water, maar op advies van Ron de keramische schaal in de alu-folie.
Zoals ik al zei, is het voor mij de eerste keer met een dergelijke smoker, dus als iemand nog handige tips/adviezen heeft, hoor ik het graag!
Bij Beef&Steak een mooie Picnic van een dikke 4kg besteld en afgehaald.

Omdat ik laatst vanuit de VS voor Marcspot wat spulletjes had meegenomen, had ik een lekker pot rub van 'm kadoo gekregen en dit is dan meteen een mooie gelegenheid die te proberen


In de tussentijd was ik ook bezig met het overnemen van de Pro Q Frontier van Ronjans en gelukkig hebben we vandaag de koop rond kunnen maken!


En als je dan alles combineert krijg je het volgende plaatje.

Om 17.30 is de Picnic op de Pro Q gegaan. De thermometer in de deksel en de thermometer op het rooster gaven allebei vrijwel dezelfde themperatuur aan, dus dat zit wel goed. Maar dan...m'n digitale kern-thermometer schommelt tussen de 135C en de 13C....da's niet goed. Misschien de probe? Maar als ik die er uit haal, blijft de temperatuur in het displaytje oplopen, gaan het display aan en weer uit, begint het alarmpje te piepen....die is dus echt naar de knoppen....
Dat wordt dus een enigszins ge?mproviseerde sessie! Niet ideaal om een 'nieuwe' smoker uit te proberen, maar ik heb nog een analoge kern-thermometer en zal verder op m'n intu?tie moeten vertrouwen. En die heeft me in het verleden nog nooit in de steek gelaten...
Ik ga jullie dus niet voorzien van strak getimede temperatuurschemaatjes, maar zal jullie zo goed mogelijk op de hoogte proberen te houden. Vooralsnog ziet het er allemaal prima uit en rookt/ruikt het al heerlijk in de achtertuin! Hopen dat het weer ook een beetje mee blijft werken...
Overigens heb ik de Pro Q gestookt met de kolenmand vol briketten met snippers kersenhout en en daar 12 gloeiende briketten bovenop. De luchtschuiven vrijwel gesloten en de Picnic op het bovenste rooster. De waterbak niet gevuld met water, maar op advies van Ron de keramische schaal in de alu-folie.
Zoals ik al zei, is het voor mij de eerste keer met een dergelijke smoker, dus als iemand nog handige tips/adviezen heeft, hoor ik het graag!