- Berichten
- 177
Beste allemaal,
Ben een poosje weg geweest, maar ik ben nog aan het uitvogelen hoe je via de iPhone/iPad makkelijk foto's kan uploaden en ik lees eigenlijk vooral via tapatalk mee met het forum.
Nu is het zo dat wij dus een WSM delen met nog 2 andere stellen uit de buurt en er wieltjes onder hebben gezet zodat we hem makkelijk van het ene huisnummer naar de ander kunnen verplaatsen.
Op de wensenlijst stond nog Pulled Pork! Met de jaarwisseling moest het er eens van komen.
De mannen wilden niet inpakken dus mbv het wedstrijdrecept als basis van Noskos en wat rondneuzen hier op het forum aan het avontuur begonnen!
Op zaterdagavond is de 5kg Picnic (van huisleverancier Beef en Steak) netjes om de 5cm ge?njecteerd!
De ingredienten voor de injectievloeistof en deels ook de glaze:
Injecteren:
en dan wachten om zondagavond 30-12 op de WSM te gaan:
De PP gaat uiteindelijk om 20.30 op de WSM. Waarna het stellen en afregelen begint. Uiteindelijk is de WSM om 00.30 uur een half uurtje stabiel op 100graden en met een paar cocosbriketten erbij durven we de nacht in te gaan. Het alarm van de thermometer staat op 95 graden. Als de dome temp. die bereikt gaat het alarm op ons nachtkastje af... Gelukkig kunnen we slapen tot de volgende morgen 8 uur!
Gelijk even checken! Yes we zitten op 74 graden kern en we kunnen glazen!
(helaas geen foto nog, heeft iemand anders gemaakt).
Uiteindelijk duurt de zone er lang, maar ergens rond 14 uur in de middag begint hij langzaam op te lopen met 1 graad per uur oid. Ik weet van het meelezen dat het vanaf 80 graden sneller gaat dus we hebben alle vertrouwen...
Om 19.30 bereikt de PP de magische grens van 88 graden en mag hij eraf!!! Yes.
Na 2 uur rusten kan het pullen beginnen! (ook nog een flink werkje). De saus die er over gaat komt ook van de wedstrijd Pulled Pork.
Ondertussen bakt een van de anderen de Spiffs, zodat we straks Memphisburgers kunnen gaan bouwen! Erbij eten we vers gemaakte frites! Voor de frisse bite hadden we verse coleslaw erop.
Hier het eindresultaat:
Het was werkelijk fantastisch! We gaan het binnenkort nog een keer doen, alleen dan wel inpakken voor het verschil. De volgende dag hadden alle stellen nog een "plukje" over en die was erg lekker bij de nieuwjaarsborrel!
Ben een poosje weg geweest, maar ik ben nog aan het uitvogelen hoe je via de iPhone/iPad makkelijk foto's kan uploaden en ik lees eigenlijk vooral via tapatalk mee met het forum.
Nu is het zo dat wij dus een WSM delen met nog 2 andere stellen uit de buurt en er wieltjes onder hebben gezet zodat we hem makkelijk van het ene huisnummer naar de ander kunnen verplaatsen.
Op de wensenlijst stond nog Pulled Pork! Met de jaarwisseling moest het er eens van komen.
De mannen wilden niet inpakken dus mbv het wedstrijdrecept als basis van Noskos en wat rondneuzen hier op het forum aan het avontuur begonnen!
Op zaterdagavond is de 5kg Picnic (van huisleverancier Beef en Steak) netjes om de 5cm ge?njecteerd!
De ingredienten voor de injectievloeistof en deels ook de glaze:

Injecteren:

en dan wachten om zondagavond 30-12 op de WSM te gaan:

De PP gaat uiteindelijk om 20.30 op de WSM. Waarna het stellen en afregelen begint. Uiteindelijk is de WSM om 00.30 uur een half uurtje stabiel op 100graden en met een paar cocosbriketten erbij durven we de nacht in te gaan. Het alarm van de thermometer staat op 95 graden. Als de dome temp. die bereikt gaat het alarm op ons nachtkastje af... Gelukkig kunnen we slapen tot de volgende morgen 8 uur!
Gelijk even checken! Yes we zitten op 74 graden kern en we kunnen glazen!
(helaas geen foto nog, heeft iemand anders gemaakt).
Uiteindelijk duurt de zone er lang, maar ergens rond 14 uur in de middag begint hij langzaam op te lopen met 1 graad per uur oid. Ik weet van het meelezen dat het vanaf 80 graden sneller gaat dus we hebben alle vertrouwen...
Om 19.30 bereikt de PP de magische grens van 88 graden en mag hij eraf!!! Yes.

Na 2 uur rusten kan het pullen beginnen! (ook nog een flink werkje). De saus die er over gaat komt ook van de wedstrijd Pulled Pork.
Ondertussen bakt een van de anderen de Spiffs, zodat we straks Memphisburgers kunnen gaan bouwen! Erbij eten we vers gemaakte frites! Voor de frisse bite hadden we verse coleslaw erop.
Hier het eindresultaat:

Het was werkelijk fantastisch! We gaan het binnenkort nog een keer doen, alleen dan wel inpakken voor het verschil. De volgende dag hadden alle stellen nog een "plukje" over en die was erg lekker bij de nieuwjaarsborrel!