- Berichten
- 34
Avond!
Goede vrienden hebben ook een kindje gekregen. Wat doe je dan? Juist! Zorgen dat ze niet hoeven te koken..
Op het fornuis ondertussen een pasta pesto aan het maken. Maar dat hoort hier natuurlijk niet thuis
De kip!
Eerst 1,5 kilo kippendij (de grove stukken vet snij ik altijd wel weg) in de kruiden gezet, ik doe hier meestal niet zo moeilijk over en gebruik standaard kip kruiden van Verstegen.
De Joe staat in ondertussen bezig om op temperatuur te komen om de kip even aan te zetten. 3ish minuutjes per kant.
Dan zet ik altijd mān DO binnen vast op het fornuis, zodat deze warm kan worden. Hier gaat een fles bbq saus naar keuze in, samen met wat kippenbouillon.
Als de kip wat streepjes heeft, gaat deze in de DO en brand ik mān klauwen aan t rooster als ik de deflector plates er in wil leggen.
Joe terug naar 150 graden indirect. DO er op voor een uurtje, na een half uur ga ik altijd even kijken of er nog genoeg vocht in de pan zit en draai ik de kip even om.
Na een uurtje kijken, pak een stuk kip en die valt dan (als het goed is) al uit elkaar.
Dan de DO even buiten de bbq een minuut of 10 laten staan, met deksel er op!
Dan begint het (vind ik) minst leuke van de pulled chicken, het pullen en schoonmaken
Eet smakelijk! Of in dit geval, porties maken en de koeling in!
Fijne avond!
Goede vrienden hebben ook een kindje gekregen. Wat doe je dan? Juist! Zorgen dat ze niet hoeven te koken..
Op het fornuis ondertussen een pasta pesto aan het maken. Maar dat hoort hier natuurlijk niet thuis

De kip!
Eerst 1,5 kilo kippendij (de grove stukken vet snij ik altijd wel weg) in de kruiden gezet, ik doe hier meestal niet zo moeilijk over en gebruik standaard kip kruiden van Verstegen.
De Joe staat in ondertussen bezig om op temperatuur te komen om de kip even aan te zetten. 3ish minuutjes per kant.
Dan zet ik altijd mān DO binnen vast op het fornuis, zodat deze warm kan worden. Hier gaat een fles bbq saus naar keuze in, samen met wat kippenbouillon.
Als de kip wat streepjes heeft, gaat deze in de DO en brand ik mān klauwen aan t rooster als ik de deflector plates er in wil leggen.
Joe terug naar 150 graden indirect. DO er op voor een uurtje, na een half uur ga ik altijd even kijken of er nog genoeg vocht in de pan zit en draai ik de kip even om.
Na een uurtje kijken, pak een stuk kip en die valt dan (als het goed is) al uit elkaar.
Dan de DO even buiten de bbq een minuut of 10 laten staan, met deksel er op!
Dan begint het (vind ik) minst leuke van de pulled chicken, het pullen en schoonmaken

Eet smakelijk! Of in dit geval, porties maken en de koeling in!
Fijne avond!