Beef en Steak

Pulled chicken uit de DO

 
 

vanHeist

Sprokkelaar
Berichten
34
Avond!

Goede vrienden hebben ook een kindje gekregen. Wat doe je dan? Juist! Zorgen dat ze niet hoeven te koken..

Op het fornuis ondertussen een pasta pesto aan het maken. Maar dat hoort hier natuurlijk niet thuisšŸ«£

De kip!
Eerst 1,5 kilo kippendij (de grove stukken vet snij ik altijd wel weg) in de kruiden gezet, ik doe hier meestal niet zo moeilijk over en gebruik standaard kip kruiden van Verstegen.
IMG_4965.jpeg


De Joe staat in ondertussen bezig om op temperatuur te komen om de kip even aan te zetten. 3ish minuutjes per kant.
IMG_4973.jpeg

IMG_4974.jpeg


Dan zet ik altijd mā€™n DO binnen vast op het fornuis, zodat deze warm kan worden. Hier gaat een fles bbq saus naar keuze in, samen met wat kippenbouillon.
IMG_4972.jpeg

IMG_4971.jpeg


Als de kip wat streepjes heeft, gaat deze in de DO en brand ik mā€™n klauwen aan t rooster als ik de deflector plates er in wil leggen.
IMG_4977.jpeg

IMG_4975.jpeg


Joe terug naar 150 graden indirect. DO er op voor een uurtje, na een half uur ga ik altijd even kijken of er nog genoeg vocht in de pan zit en draai ik de kip even om.
IMG_4979.jpeg

IMG_4980.jpeg


Na een uurtje kijken, pak een stuk kip en die valt dan (als het goed is) al uit elkaar.
IMG_4990.jpeg


Dan de DO even buiten de bbq een minuut of 10 laten staan, met deksel er op!

Dan begint het (vind ik) minst leuke van de pulled chicken, het pullen en schoonmakenšŸ˜‚
IMG_4992.jpeg

IMG_4993.jpeg

IMG_4995.jpeg


Eet smakelijk! Of in dit geval, porties maken en de koeling in!

Fijne avond!
 
Lekker hoor!

Pulled chicken op voorraad is altijd fijn om te hebben.


tip van flip; de ā€œsausā€ kun je weer inkoken en evt zeven om weer een bbq saus te hebben.
Wellicht ff wat pepertjes erin voor de kick oid.
 
Dat ziet er prima uit. Jullie vrienden krijgen heerlijk te eten.
 
Hoe is het met moeder en kind. ?
Met zo'n goede maaltijd sterken ze snel aan.
Lekker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan