- Berichten
- 2.676
Voor de wedstrijd dit naar eigen inzicht gemaakt Pulled Chicken beer Stove.
Ingrediënten:
800 kippendijen
1 ui
3 knoflook tenen
Peper en zout naar smaak.
300 ml frito (kruidige tomaten saus).
2 eetlepels appelstroop
1 eetlepel rietsuiker
0,3L herft bock.
Beleg brood:
Dezem brood
Veld & eikenblad sla
Tomaten
Lente ui
Saus naar keuze (had zelf milde knoflook verdund met augurken sap).
Doe de kippendijen in je favoriete kippen rub
En rook ze met kersenhout en grill ze direct op de bbq , met de do er al op om op te warmen.
Fruit de ui en knoflook in de olie in de do .
Daarna het bier met tomaten saus toevoegen.
Als de kip een mooi kleurtje hebben voeg ze toe aan de do.
Peper en zout naar smaak toevoegen.
Laat de do met de deksel er schuin op zodat het vocht langzaam kan verdampen.
Laat het zo’n 1,5 uur pruttelen tot de saus wat ingedikt is .
Pull de kip in de do met 2 vorken .
Snij het brood in de lengte open en doe eerst de sla met daarop de tomaten dan het vlees met daarop de saus afgemaakt met lente ui.
Het biertje wat ik er bij Dronk is een kostriber schwarzbier uit Duitsland.
Deze had mijn vrouw van de week meegenomen uit Duitsland.
Het logo kwam me bekend voor .
Ik heb in mijn bbq schuur een gegalvaniseerd krat bier staan van zo’n honderd jaar oud.
Die ik jaren geleden op vakantie uit een oud verlaten gebouw van zolder had gehaald vlak bij Koblenz .
Dit was de ver voorloper van dit Biertje.
De flessen konden wel in die tijd met de hand zijn gemaakt, geen één is even hoog .
Oud & Nieuw .
Al met al heeft het heerlijk gesmaakt .
Ingrediënten:
800 kippendijen
1 ui
3 knoflook tenen
Peper en zout naar smaak.
300 ml frito (kruidige tomaten saus).
2 eetlepels appelstroop
1 eetlepel rietsuiker
0,3L herft bock.
Beleg brood:
Dezem brood
Veld & eikenblad sla
Tomaten
Lente ui
Saus naar keuze (had zelf milde knoflook verdund met augurken sap).
Doe de kippendijen in je favoriete kippen rub
En rook ze met kersenhout en grill ze direct op de bbq , met de do er al op om op te warmen.
Fruit de ui en knoflook in de olie in de do .
Daarna het bier met tomaten saus toevoegen.
Als de kip een mooi kleurtje hebben voeg ze toe aan de do.
Peper en zout naar smaak toevoegen.
Laat de do met de deksel er schuin op zodat het vocht langzaam kan verdampen.
Laat het zo’n 1,5 uur pruttelen tot de saus wat ingedikt is .
Pull de kip in de do met 2 vorken .
Snij het brood in de lengte open en doe eerst de sla met daarop de tomaten dan het vlees met daarop de saus afgemaakt met lente ui.
Het biertje wat ik er bij Dronk is een kostriber schwarzbier uit Duitsland.
Deze had mijn vrouw van de week meegenomen uit Duitsland.
Het logo kwam me bekend voor .
Ik heb in mijn bbq schuur een gegalvaniseerd krat bier staan van zo’n honderd jaar oud.
Die ik jaren geleden op vakantie uit een oud verlaten gebouw van zolder had gehaald vlak bij Koblenz .
Dit was de ver voorloper van dit Biertje.
De flessen konden wel in die tijd met de hand zijn gemaakt, geen één is even hoog .
Oud & Nieuw .
Al met al heeft het heerlijk gesmaakt .
Laatst bewerkt: