Beef en Steak

Pulled Boar (everzwijn)

Stanny84

Tondelzoeker
Berichten
5
Hallo grillmasters,

Ik heb van een jager een stuk schouder van een wild everzwijn gekregen en vroeg me af of ik hiervan pulled pork(Pulled boar dan ;)) kan maken. En zou ja hoe dan? want ik heb ook al begrepen dat iets moeilijker is door het mindere vet in het vlees.

Grill Grtz
 
Geen ervaring mee maar volgens mij is het niet anders dan bij varken..

Dit vond ik nog:
https://www.askchefdennis.com/slow-cooker-wild-boar-and-pulled-pork-sliders/
http://www.nl.thebbqbastard.com/pulled-everzwijn/

Ook staat me bij dat de Smokey Goodness Winter boek ook iets vermeld mbt wild en extra truukjes om het vlees mals te houden. Zal morgen proberen dit op te snorren en als ik het vind zal ik het melden.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

 
Het is niet veel anders. Maar als je ziet dat het magerder is dan normale procureur zou ik het gewoon vlug inpakken zeg naar vier uur of al bij 68C.

Succes, en maak wat foto?s.
 
Hierbij drie impressies van Smokey Goodness Winter BBQ. Eerste geeft wat tips mbt wild vlees en het feit dat dit magerder is. Ook staat er twee mooie recepten in voor wild zwijn. Index bijgesloten. Ivm copy write niet alles gefotografeerd...

Ik kan het boek alleen maar aanbevelen ook als je geen wild gaat maken.. gewoon leuk boek ;-)
8fed90bdf282f0962fdfb293bd5bafd0.jpg
62a5fdf9ef3ebd88699850c30086b049.jpg
b15616468bc9452a627fac7e82abdc28.jpg


Sent from my SM-G965F using Tapatalk

 
ok, ik zal die boek eens opzoeken :) Alvast bedankt voor de tips en als ik er aan begin ga ik het zeker laten weten en er foto's van maken;-)
 
Ik heb het gemaakt van schouder en voorpoot. M'n verslag staat hier in Low en Slow.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=19592.msg300727#msg300727

Dit was wel een jong zwijntje. Heb het vlees ge?njecteerd. En zo als Frits al aangaf, eerder inpakken. Beetje boter erbij om wat vet toe te voegen.

Succes. Ik ben ook benieuwd naar het verslag en de foto's.

Groeten Bram.
 
Terug
Bovenaan Onderaan