Dit word mijn eerste topic over het bakken op de bbq. Ik hoop dat het volgens " de regels" is 
Vandaag heb ik me maar eens gewaagd aan een paar riblappen op de bbq.
Gisteravond de Riblappen samen met 0.5l Cola en 4tenen knoflook in een ziplock "gemarineerd".
Vanmorgen de riblappen eruit gehaald en droog gedept.

De Bar-B-Kettle gereed gemaakt voor indirect garen.


Deze heb ik 5minuten per kant op ong 175graden bruin gebakken.

Ja ik was het lekbakje vergeten :-S
Ondertussen heb ik de "stew" gereed gemaakt.
1x Jalepo peper
1x Grote rode paprika
1x zoete punt paprika
1x Rode ui
1x Flesje Bokbier
Paar scheutjes Worchestersaus

De riblappen in de stew en dan ong. 2,5uur laten "stoven".

Na ongeveer 2,5uur heb ik de riblappen uit elkaar getrokken en weer afgedekt op de bbq geplaatst.


Na 35min zag het er zo uit. Klaar voor op het broodje!

Puntje voor mezelf. Ik denk dat een Pittige rub iets meer smaak aan het vlees brengt. Het vlees leek nu een beetje flauw.
Dit ga ik de volgende keer proberen!

Vandaag heb ik me maar eens gewaagd aan een paar riblappen op de bbq.
Gisteravond de Riblappen samen met 0.5l Cola en 4tenen knoflook in een ziplock "gemarineerd".
Vanmorgen de riblappen eruit gehaald en droog gedept.

De Bar-B-Kettle gereed gemaakt voor indirect garen.


Deze heb ik 5minuten per kant op ong 175graden bruin gebakken.

Ja ik was het lekbakje vergeten :-S
Ondertussen heb ik de "stew" gereed gemaakt.
1x Jalepo peper
1x Grote rode paprika
1x zoete punt paprika
1x Rode ui
1x Flesje Bokbier
Paar scheutjes Worchestersaus

De riblappen in de stew en dan ong. 2,5uur laten "stoven".

Na ongeveer 2,5uur heb ik de riblappen uit elkaar getrokken en weer afgedekt op de bbq geplaatst.


Na 35min zag het er zo uit. Klaar voor op het broodje!

Puntje voor mezelf. Ik denk dat een Pittige rub iets meer smaak aan het vlees brengt. Het vlees leek nu een beetje flauw.
Dit ga ik de volgende keer proberen!