Ik vroeg onlangs in een groepsapp of er iemand zin had om de dag erna mee te bbqen. Normaal reageert er dan een man of 2 a 3, nu had ik opeens 8 geinteresseerden.
Van Beef&Steak had ik 1,2 kilo chuck (rundernek), 6 iberico chorizoworstjes en een paar runderwangen, bij een lokale keurslager heb ik later nog 750 gram buikspek gehaald. De chuck en de wangen heb ik als eerste erop gegooid, rond 9:00 's morgens. De wangen had ik een rub gegeven van de Jonnie Boer picodillo kruiden, de chuck een vrij standaard bbq rub van peper, zout, beetje komijn, paprikapoeder, klein beetje suiker, knoflookpoeder en uienpoeder. De chuck heeft liggen garen tot een uur of 18:30. Allebei hebben ze aan het begin stevig wat hickory rook gehad.
Buikspek in tweeen gesneden, de ene ingesmeerd met lemon pepper, de ander met caribbean mix, ook van Jonnie boer (gebruik dat best vaak). De pan ondertussen boven de briketten gezet en de uien, knoflook, jalapeno gebakken in olie met (alweer) picadillo. Toen dit een fraai kleurtje had een blik tomatenblokjes, chilibonen, zwarte bonen en mais erbij gegooid en samen met de worstjes en het spek een stoot appelrook gegeven. De worstjes en de runderwangen heb ik fijngesneden en in de chili verder laten pruttelen.
Fraai dooraderd
Stilleven
Zo'n vrolijk wangetje
Prima bark
Sappig, tikje onscherp helaas. Smokey, heerlijk.
Broodje pulled beef met pickled red onion, wat buikspek, wat chili, zoete aardappel met creme fraiche en wat salade.
Meestal hou ik wel ergens een restje over, maar aangezien men 3x ging halen was alles op. Pulled beef is voor herhaling vatbaar, kan lekker veel rook hebben.
Van Beef&Steak had ik 1,2 kilo chuck (rundernek), 6 iberico chorizoworstjes en een paar runderwangen, bij een lokale keurslager heb ik later nog 750 gram buikspek gehaald. De chuck en de wangen heb ik als eerste erop gegooid, rond 9:00 's morgens. De wangen had ik een rub gegeven van de Jonnie Boer picodillo kruiden, de chuck een vrij standaard bbq rub van peper, zout, beetje komijn, paprikapoeder, klein beetje suiker, knoflookpoeder en uienpoeder. De chuck heeft liggen garen tot een uur of 18:30. Allebei hebben ze aan het begin stevig wat hickory rook gehad.
Buikspek in tweeen gesneden, de ene ingesmeerd met lemon pepper, de ander met caribbean mix, ook van Jonnie boer (gebruik dat best vaak). De pan ondertussen boven de briketten gezet en de uien, knoflook, jalapeno gebakken in olie met (alweer) picadillo. Toen dit een fraai kleurtje had een blik tomatenblokjes, chilibonen, zwarte bonen en mais erbij gegooid en samen met de worstjes en het spek een stoot appelrook gegeven. De worstjes en de runderwangen heb ik fijngesneden en in de chili verder laten pruttelen.
Fraai dooraderd

Stilleven

Zo'n vrolijk wangetje

Prima bark

Sappig, tikje onscherp helaas. Smokey, heerlijk.

Broodje pulled beef met pickled red onion, wat buikspek, wat chili, zoete aardappel met creme fraiche en wat salade.

Meestal hou ik wel ergens een restje over, maar aangezien men 3x ging halen was alles op. Pulled beef is voor herhaling vatbaar, kan lekker veel rook hebben.