http://www.vlees.nl/lekker-vlees/recepten/braadstuk-in-kruidige-saus/ ( ik test even of het linkje het doet, anders staat hieronder de gekopieerde tekst.
Dit heb ik ooit wel eens gemaakt, en kun je ook op de Q maken natuurlijk. Recept uit d'Oude Doos
. Was best feestelijk toen, en met de kerst grappig toch, met sinaasappel?
Komt van Vlees.nl
Braadstuk in kruidige saus
Ingredi?nten
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch)
2 eetlepels olijfolie
600 g procureur (aan ??n stuk)
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
theelepel djinten (gemalen komijn)
1 theelepel oregano (gedroogde)
3 dl bouillon (rundvlees)
snufje zout
snufje peper
125 ml zure room
Voedingswaarde p.p.
Energie (kJ)1140,00
Energie (kcal)275,00
Eiwit (gram)20,00
Vet (gram)20,00
Verzadigd vet (gram)8,00
Koolhydraten (gram)4,00
Vezels (gram)0,80
1.Pel en snipper de uien en de knoflook fijn. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest in ringetjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil er dun af en pers de vrucht uit.
2. Bak de ui met de knoflook en het pepertje 3 minuten in 1 eetlepel olie.
3. Verwarm de oven voor tot 100?C.
4. Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf het in met een mengsel van de rest van de olie, de koriander, de komijn, de oregano en zout en peper.
5. Leg het in een braadslede en verdeel het uienmengsel er omheen.
6. Roer het sinaasappelsap en de -rasp door de bouillon, breng het geheel aan de kook en schenk het in de braadslede.
7. Braad het vlees in ? 3? uur helemaal gaar (kerntemperatuur 68?C).
8. Lepel tussentijds drie maal wat van het vocht over het vlees.
9. Neem het vlees uit de braadslede.
10. Roer de zure room door het braadvocht en serveer de saus erbij.