M
Marcoow
Gast
Ik heb nu al een aantal keer gehad dat ik met het bereiden van een kilootje buikspek veel sneller klaar ben dan in het recept aangegeven staat (recept uit Hete Kolen).
Het recept geeft aan dat een kilo ongeveer 5 uur op 110-130 graden moet tot een kerntemperatuur van 70 graden. Bij mij is het spek altijd al na 1 a 1,5 uur klaar terwijl ik wel netjes de temperaturen aanhoud!
Ergens natuurlijk fijn dat het zo snel klaar is maar ik vraag me toch af of ik iets fout doe. Kan me voorstellen dat als hij een stuk trager gaart, hij ook wat lekkerder zal zijn qua structuur.
Ik bereid het buikspek op een BGE Minimax.
Het recept geeft aan dat een kilo ongeveer 5 uur op 110-130 graden moet tot een kerntemperatuur van 70 graden. Bij mij is het spek altijd al na 1 a 1,5 uur klaar terwijl ik wel netjes de temperaturen aanhoud!
Ergens natuurlijk fijn dat het zo snel klaar is maar ik vraag me toch af of ik iets fout doe. Kan me voorstellen dat als hij een stuk trager gaart, hij ook wat lekkerder zal zijn qua structuur.
Ik bereid het buikspek op een BGE Minimax.