Beef en Steak

PP voor de gasten op mijn verjaardag...

 
 

denman1710

Pitmaster
Berichten
545
Het is alweer 8 maanden geleden, mar voor mijn stickertje wel de moeite waard.

Ik had mijn WMT net en ben vroeg in de ochtend gestart om 13 uur later een geslaagde PP op te leveren.

Het zijn veel foto's vandaar even een URL verwijzing.....enjoy.....

https://goo.gl/photos/XezdE9vuqgccm2bQ6


oja...die bruine "drap" op 1 van de laatste foto's is meatloaf van het recept van Julius Jaspers.
Een regelrechte aanrader (maak ik 6x per jaar altijd!)

http://www.culy.nl/inspiratie/de-smaak-van-julius-jaspers/

Wat is het beste wat je ooit uit jouw keuken getoverd hebt (en hoe kunnen de Culy-lezers dit maken?)
Tjemigdepemig, geen idee, dat is niet aan mij! Maar ik geef graag mijn meest gemaakte recept: meatloaf!
Recept
Ja hoor, daar is tie, de Meatloaf. Ik denk zomaar het enige recept uit de oude doos dat ongewijzigd in meerdere boeken en tijdschriften is gepubliceerd. Ik heb ondertussen meerdere varianten, Aziatisch, Light, maar dit is de originele; over 50.000 portions served? Voor 6 personen:
1,2 kilo gehakt, half om half
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 ei
250 ml Heinz tomatenketchup
50 gram bruine suiker
30 ml chilisaus
60 ml water
zout en peper
Meng het gehakt met ui, knoflook, ei, zout en peper en bedek de bodem van een braadslede ermee.
Maak een saus van ketchup, bruine suiker, chilisaus en water en giet dit over het gehakt.
Zet de meatloaf in een op 180?C voorverwarmde oven en braad hem 30 minuten voor later gebruik, of 40 minuten voor direct gebruik.
? la minute: direct eten dus, of later 20 minuten opwarmen in een op 180?C voorverwarmde oven.



 
Terug
Bovenaan Onderaan