- Berichten
- 2.736
PP gemaakt en plukspek.
PP gemaakt van varkensnek en de rub van jord althuizen (piggy mix bbq kruiden)
Heb zaterdagochtend de rub erop gedaan en in de koelkast verder niet ge?njecteerd en ga hem ook niet inpakken.
Om 23.00 erop gedaan de temp was ongeveer 110 graden en zie wel hoe laat ik s?ochtends wakker word
Was ongeveer 8 uur de pp had een temperatuur van 78 graden en de bbq 96 graden.
Schuif onder wat meer open zakte de temperatuur dat was niet de bedoeling ik kijken zaten er een paar grote stukken die vrij van het vuur waren en nog een paar kleine stukjes waar maar weinig vuur in zat .
Dat nog maar wat klein spul ertussen gegooid en afwachten toen ging de temp vrij gauw omhoog .
Om 11.30 was de PP 89 graden dat maar even prikken dat was heerlijk zacht dus eraf in folie en handdoek wachten tot we gingen eten .
Om 13.00 pullen en proeven heerlijk en op broodje gedaan met wat augurk en een beetje saus smullen was goed gelukt
Daarna rest in portie en vacu?m in de vriezer.
Plukspek
Gisteren om 12.30 in de marinade van kruidige ketjap wilde het gisteren ook klaar maken maar dat ging niet lukken .
Dat dan maar vanochtend erop bij de PP om 9.30. En dan maar afwachten af en toe even een stukje proberen
Maar om 13.00 vond ik het wel goed nou dat was het ook heerlijk sappig de smaak mocht van mij pittiger zijn maar het was goed geslaagd.
De foto?s zeggen meer.
PP gemaakt van varkensnek en de rub van jord althuizen (piggy mix bbq kruiden)
Heb zaterdagochtend de rub erop gedaan en in de koelkast verder niet ge?njecteerd en ga hem ook niet inpakken.
Om 23.00 erop gedaan de temp was ongeveer 110 graden en zie wel hoe laat ik s?ochtends wakker word
Was ongeveer 8 uur de pp had een temperatuur van 78 graden en de bbq 96 graden.
Schuif onder wat meer open zakte de temperatuur dat was niet de bedoeling ik kijken zaten er een paar grote stukken die vrij van het vuur waren en nog een paar kleine stukjes waar maar weinig vuur in zat .
Dat nog maar wat klein spul ertussen gegooid en afwachten toen ging de temp vrij gauw omhoog .
Om 11.30 was de PP 89 graden dat maar even prikken dat was heerlijk zacht dus eraf in folie en handdoek wachten tot we gingen eten .
Om 13.00 pullen en proeven heerlijk en op broodje gedaan met wat augurk en een beetje saus smullen was goed gelukt
Daarna rest in portie en vacu?m in de vriezer.
Plukspek
Gisteren om 12.30 in de marinade van kruidige ketjap wilde het gisteren ook klaar maken maar dat ging niet lukken .
Dat dan maar vanochtend erop bij de PP om 9.30. En dan maar afwachten af en toe even een stukje proberen
Maar om 13.00 vond ik het wel goed nou dat was het ook heerlijk sappig de smaak mocht van mij pittiger zijn maar het was goed geslaagd.
De foto?s zeggen meer.