Beef en Steak

Pork Burnt Ends

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.774
Hallo,

op YouTube kom ik nog weleens burnt ends recepten tegen, van een brisket natuurlijk maar ook regelmatig gemaakt van varkensvlees.
En als je dan nog een procureurtje in de vriezer hebt liggen leek mij dit wel eens leuk om te gaan maken voor mijn YouTube kanaal en
dit natuurlijk ook weer te plaatsen op dit mooie forum. Verder is dit ook super te maken van buikspek, de pork belly burnt ends!

3VBUdTZYUhxJhUGsLQAKnPR71emG2SEFSGJcUoV_aUPcvC9yHeCxMFfThAUIHt2nzNwOREFLdMSDm8faVLorPf4MIhIBjYIpAMTYdDdI_PiaLoBw2EoYjTnymHFqz8WUOg8A6Q=w640-h361-no


In plaats van de procureur in zijn geheel te bereiden en dan burnt ends te maken besloot ik eerst plakken te snijden.

RpW-1cSOUQuMwcnFidsqn-qF6nkPQHv3vfCfN7VEMEuLwPIrR2d-E3LMe9lyTcLlSziZLNUXnr1Rak0KR0Z9eCc4S6doYtGkGrdf_-9ZfUWSRILQm82-NRAAh0VrNxdk6ipmhQ=w640-h361-no


Vervolgens de plakken in blokken.

XkToXORY6iWJVndAXaGHySMmsUoBExsyckweO_dm3D0YXa6fopikOW-1I5Epjtabv6HTnjDl1wyTzxtEmwnWJ30V_N6D7d1L3ED3EkEJoJ0A5jbu-0bfh7spY_pxvv6HCkBuRw=w640-h361-no


En dan kruiden met een lekkere pulled pork rub of wat je in huis hebt. Ik heb een kruidenmix van Indasia gebruikt,
deze mix en een barbecuesaus kreeg ik opgestuurd van Indasia om er een leuk product mee te maken.
Ik was laatst op een slagersbeurs en dan spreek je veel mensen, ik vertelde wat over mijn (kleine) YouTube kanaal en of ze
misschien wat monster hadden voor mijn filmpjes en tot mijn verbazing stuurde ze 2 x 1 kilo kruiden en 2 liter bbq saus op  :)

2HJ7iacHG0Bz7yXoXJecxnmnVRFEBnmNHNDJZl6LdlTvveLNCN0OC1RPxaeaZ5f6hq815d1EJkiCj76NhlFbH53LZpfTHnKJjauoHWFW3vdgmetTTkoMS_cBj1-5f3qbvSNB6A=w640-h361-no


De burnt ends liet ik op kamer temperatuur komen en maakte 2 zones in de barbecue.

hU_EDiPQjbP3ykiJntnxpI5Wyb9kfR3l4N_1M11JukIMjx1zHz9_WDrsNIsRzGg2xwGkqw320I_TJWhJHEUjN3PZteIZBKJzJrJH56_T7dAKXN4KD4v-1HH1w928cVciAwPN_w=w640-h361-no


Op 2 alu plateau's ging het bij 125?C op de barbecue met wat pecan wood chips.

LOkoPGGlmZ0wqO9EkxXfRKe7vU5zfbuITelvsrabaVAa3jVufCLXOnx-QUQLor0uSjuUbz6NpYm-byREKT-AP8puk0FhmegmICurTuufDp98tZ3fev2mOEMglbxfIueMKnM70g=w640-h361-no


Na zo'n 3 uur had ik een kern van 68?C en heb het vlees in een alu tray gedaan met een flinke scheut
van de US Hickory BBQ saus (erg lekker sausje) om dit vervolgens nog een uurtje, afgedekt verder te garen.
Vervolgens nog een uurtje van de barbecue maar helaas het was taai, niet gaar maar wel lekker van smaak.
Oorzaak: de koude saus op het vlees waardoor de bereidingstijd tekort was.
De volgende dag het probleem opgelost, barbecue weer op 125?C, bak vlees er weer op voor zo'n 3 uurtjes lang.

V9puTKiGHYvpRIBdIgmXKb3dRUjBBFJ-FPwY3DcY5H_TiNB03mYq81q56Rb2Y_hlfkCOp1jQIAeiIVwDgu7d-OaZELHlsO-piZXK8el2bH_591A7wmuWCI-5ggK_uN9jf8RlBg=w640-h361-no


En dit was het resultaat, mooi rookkleurtje en smaak, mals, sappig, lekker gekruid en een goeie bbq saus.
En gelukkig vond mijn vrouw het nu ook lekker  ;)

DfGcFXYAOp-snhs9WDw5qLj4xVLZkKny2WuPLx8jmAUFz__r4SSeRbmGLDdX-Xbsp5HwyfTD6xwZ3P5wmI7249sbX2v3ChE3YxIeJ1tml1EE1KJ1d447eH4j1hywFGTp3kbs2w=w640-h361-no


De pork burnt ends op een broodje met wat pickles en smullen! Delicious!  B-)

Ik hoop dat jullie de reportage weer leuk vonden en zoals je weet kun je dit ook 'bewegend' zien op de onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=w22_Qq21few
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ

tot de volgende keer!
 
Lekker hoor. En een leuk boek achter je :-)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooie reportage weer, en ziet er heerlijk uit, deze ga ik onthouden!
 
Leuk. Klopt het dat je dan in totaal dus dan 3+1+1+3 bezig bent ermee?
 
KamadoNovice zei:
Leuk. Klopt het dat je dan in totaal dus dan 3+1+1+3 bezig bent ermee?

haha, ik wel helaas, met de juiste oplettendheid had het een 3+1+1 en een uurtje rusten moeten zijn.
de laatste +3 (de volgende dag) was door de tray uit de koeling op de Q te zetten en dat heeft ook weer even nodig, maar ja ik ben ook niet perfect  ;)
maar het was wel de moeite waard een procureur op deze manier te bereiden ipv een pulled pork wat natuurlijk ook geweldig is  :)
 
BensBQ zei:
Hallo,

op YouTube kom ik nog weleens burnt ends recepten tegen, van een brisket natuurlijk maar ook regelmatig gemaakt van varkensvlees.
En als je dan nog een procureurtje in de vriezer hebt liggen leek mij dit wel eens leuk om te gaan maken voor mijn YouTube kanaal en
dit natuurlijk ook weer te plaatsen op dit mooie forum. Verder is dit ook super te maken van buikspek, de pork belly burnt ends!

3VBUdTZYUhxJhUGsLQAKnPR71emG2SEFSGJcUoV_aUPcvC9yHeCxMFfThAUIHt2nzNwOREFLdMSDm8faVLorPf4MIhIBjYIpAMTYdDdI_PiaLoBw2EoYjTnymHFqz8WUOg8A6Q=w640-h361-no


In plaats van de procureur in zijn geheel te bereiden en dan burnt ends te maken besloot ik eerst plakken te snijden.

natuurlijk is het leuk om te weten wat jullie beter vinden, buikspek met wat meer vet of een iets 'magerder' procureurtje  ;)

RpW-1cSOUQuMwcnFidsqn-qF6nkPQHv3vfCfN7VEMEuLwPIrR2d-E3LMe9lyTcLlSziZLNUXnr1Rak0KR0Z9eCc4S6doYtGkGrdf_-9ZfUWSRILQm82-NRAAh0VrNxdk6ipmhQ=w640-h361-no


Vervolgens de plakken in blokken.

XkToXORY6iWJVndAXaGHySMmsUoBExsyckweO_dm3D0YXa6fopikOW-1I5Epjtabv6HTnjDl1wyTzxtEmwnWJ30V_N6D7d1L3ED3EkEJoJ0A5jbu-0bfh7spY_pxvv6HCkBuRw=w640-h361-no


En dan kruiden met een lekkere pulled pork rub of wat je in huis hebt. Ik heb een kruidenmix van Indasia gebruikt,
deze mix en een barbecuesaus kreeg ik opgestuurd van Indasia om er een leuk product mee te maken.
Ik was laatst op een slagersbeurs en dan spreek je veel mensen, ik vertelde wat over mijn (kleine) YouTube kanaal en of ze
misschien wat monster hadden voor mijn filmpjes en tot mijn verbazing stuurde ze 2 x 1 kilo kruiden en 2 liter bbq saus op  :)

2HJ7iacHG0Bz7yXoXJecxnmnVRFEBnmNHNDJZl6LdlTvveLNCN0OC1RPxaeaZ5f6hq815d1EJkiCj76NhlFbH53LZpfTHnKJjauoHWFW3vdgmetTTkoMS_cBj1-5f3qbvSNB6A=w640-h361-no


De burnt ends liet ik op kamer temperatuur komen en maakte 2 zones in de barbecue.

hU_EDiPQjbP3ykiJntnxpI5Wyb9kfR3l4N_1M11JukIMjx1zHz9_WDrsNIsRzGg2xwGkqw320I_TJWhJHEUjN3PZteIZBKJzJrJH56_T7dAKXN4KD4v-1HH1w928cVciAwPN_w=w640-h361-no


Op 2 alu plateau's ging het bij 125?C op de barbecue met wat pecan wood chips.

LOkoPGGlmZ0wqO9EkxXfRKe7vU5zfbuITelvsrabaVAa3jVufCLXOnx-QUQLor0uSjuUbz6NpYm-byREKT-AP8puk0FhmegmICurTuufDp98tZ3fev2mOEMglbxfIueMKnM70g=w640-h361-no


Na zo'n 3 uur had ik een kern van 68?C en heb het vlees in een alu tray gedaan met een flinke scheut
van de US Hickory BBQ saus (erg lekker sausje) om dit vervolgens nog een uurtje, afgedekt verder te garen.
Vervolgens nog een uurtje van de barbecue maar helaas het was taai, niet gaar maar wel lekker van smaak.
Oorzaak: de koude saus op het vlees waardoor de bereidingstijd tekort was.
De volgende dag het probleem opgelost, barbecue weer op 125?C, bak vlees er weer op voor zo'n 3 uurtjes lang.

V9puTKiGHYvpRIBdIgmXKb3dRUjBBFJ-FPwY3DcY5H_TiNB03mYq81q56Rb2Y_hlfkCOp1jQIAeiIVwDgu7d-OaZELHlsO-piZXK8el2bH_591A7wmuWCI-5ggK_uN9jf8RlBg=w640-h361-no


En dit was het resultaat, mooi rookkleurtje en smaak, mals, sappig, lekker gekruid en een goeie bbq saus.
En gelukkig vond mijn vrouw het nu ook lekker  ;)

DfGcFXYAOp-snhs9WDw5qLj4xVLZkKny2WuPLx8jmAUFz__r4SSeRbmGLDdX-Xbsp5HwyfTD6xwZ3P5wmI7249sbX2v3ChE3YxIeJ1tml1EE1KJ1d447eH4j1hywFGTp3kbs2w=w640-h361-no


De pork burnt ends op een broodje met wat pickles en smullen! Delicious!  B-)

Ik hoop dat jullie de reportage weer leuk vonden en zoals je weet kun je dit ook 'bewegend' zien op de onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=w22_Qq21few
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ

tot de volgende keer!
 
Weer een lekker recept Ben.
Staat op de todo  ;)
 
Vond de Belly al erg lekker, maar deze zien er ook smakelijk uit..
 
Lees/ kijk met plezier je knutselwerk (positief bedoelt). Ook dit ziet er weer smakelijk uit. Gaan we ook een keer proberen.

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan