- Berichten
- 1.774
Hallo,
op YouTube kom ik nog weleens burnt ends recepten tegen, van een brisket natuurlijk maar ook regelmatig gemaakt van varkensvlees.
En als je dan nog een procureurtje in de vriezer hebt liggen leek mij dit wel eens leuk om te gaan maken voor mijn YouTube kanaal en
dit natuurlijk ook weer te plaatsen op dit mooie forum. Verder is dit ook super te maken van buikspek, de pork belly burnt ends!
In plaats van de procureur in zijn geheel te bereiden en dan burnt ends te maken besloot ik eerst plakken te snijden.
Vervolgens de plakken in blokken.
En dan kruiden met een lekkere pulled pork rub of wat je in huis hebt. Ik heb een kruidenmix van Indasia gebruikt,
deze mix en een barbecuesaus kreeg ik opgestuurd van Indasia om er een leuk product mee te maken.
Ik was laatst op een slagersbeurs en dan spreek je veel mensen, ik vertelde wat over mijn (kleine) YouTube kanaal en of ze
misschien wat monster hadden voor mijn filmpjes en tot mijn verbazing stuurde ze 2 x 1 kilo kruiden en 2 liter bbq saus op
De burnt ends liet ik op kamer temperatuur komen en maakte 2 zones in de barbecue.
Op 2 alu plateau's ging het bij 125?C op de barbecue met wat pecan wood chips.
Na zo'n 3 uur had ik een kern van 68?C en heb het vlees in een alu tray gedaan met een flinke scheut
van de US Hickory BBQ saus (erg lekker sausje) om dit vervolgens nog een uurtje, afgedekt verder te garen.
Vervolgens nog een uurtje van de barbecue maar helaas het was taai, niet gaar maar wel lekker van smaak.
Oorzaak: de koude saus op het vlees waardoor de bereidingstijd tekort was.
De volgende dag het probleem opgelost, barbecue weer op 125?C, bak vlees er weer op voor zo'n 3 uurtjes lang.
En dit was het resultaat, mooi rookkleurtje en smaak, mals, sappig, lekker gekruid en een goeie bbq saus.
En gelukkig vond mijn vrouw het nu ook lekker
De pork burnt ends op een broodje met wat pickles en smullen! Delicious! B-)
Ik hoop dat jullie de reportage weer leuk vonden en zoals je weet kun je dit ook 'bewegend' zien op de onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=w22_Qq21few
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ
tot de volgende keer!
op YouTube kom ik nog weleens burnt ends recepten tegen, van een brisket natuurlijk maar ook regelmatig gemaakt van varkensvlees.
En als je dan nog een procureurtje in de vriezer hebt liggen leek mij dit wel eens leuk om te gaan maken voor mijn YouTube kanaal en
dit natuurlijk ook weer te plaatsen op dit mooie forum. Verder is dit ook super te maken van buikspek, de pork belly burnt ends!
In plaats van de procureur in zijn geheel te bereiden en dan burnt ends te maken besloot ik eerst plakken te snijden.
Vervolgens de plakken in blokken.
En dan kruiden met een lekkere pulled pork rub of wat je in huis hebt. Ik heb een kruidenmix van Indasia gebruikt,
deze mix en een barbecuesaus kreeg ik opgestuurd van Indasia om er een leuk product mee te maken.
Ik was laatst op een slagersbeurs en dan spreek je veel mensen, ik vertelde wat over mijn (kleine) YouTube kanaal en of ze
misschien wat monster hadden voor mijn filmpjes en tot mijn verbazing stuurde ze 2 x 1 kilo kruiden en 2 liter bbq saus op
De burnt ends liet ik op kamer temperatuur komen en maakte 2 zones in de barbecue.
Op 2 alu plateau's ging het bij 125?C op de barbecue met wat pecan wood chips.
Na zo'n 3 uur had ik een kern van 68?C en heb het vlees in een alu tray gedaan met een flinke scheut
van de US Hickory BBQ saus (erg lekker sausje) om dit vervolgens nog een uurtje, afgedekt verder te garen.
Vervolgens nog een uurtje van de barbecue maar helaas het was taai, niet gaar maar wel lekker van smaak.
Oorzaak: de koude saus op het vlees waardoor de bereidingstijd tekort was.
De volgende dag het probleem opgelost, barbecue weer op 125?C, bak vlees er weer op voor zo'n 3 uurtjes lang.
En dit was het resultaat, mooi rookkleurtje en smaak, mals, sappig, lekker gekruid en een goeie bbq saus.
En gelukkig vond mijn vrouw het nu ook lekker
De pork burnt ends op een broodje met wat pickles en smullen! Delicious! B-)
Ik hoop dat jullie de reportage weer leuk vonden en zoals je weet kun je dit ook 'bewegend' zien op de onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=w22_Qq21few
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ
tot de volgende keer!