We mochten weer buiten spelen! Dus we gingen naar de Appie voor een hele kip. Een mooie kip uitgezocht en in het mandje gelegd en verder gelopen. Toen langs het visvak waar ze de zalm voor 25% korting hadden. Dus direct even een lekker groot stuk zalm uitgezocht (650 gram) en meegenomen. Net een week geleden wat planken gekocht bij Vuur en Rook (Cedar) om het uit te proberen. Ideale combinatie dacht ik zo. Vrouw wilde wel zalm en geen kip, dus 1+1 was snel 2.
Plankje in het water. Stak een beetje uit want dat ding was wel lang, maar niet breed genoeg om de hele zalm op te leggen. Dus, we moesten snijden. Dus meteen besloten om 2 soorten te maken. Een standaard limoensap/olijfolie/zout/peper/tijm mix en een recept van hier, mosterd en basterdsuiker.
Dat op de Q, die stond op zo'n 180 tot 200 graden. De rookontwikkeling viel me mee, had meer verwacht. Voordeeltje, plankje kan nog een keertje mee. Na 20 minuten eraf en op het bord met wat brood en sla.
Opmerking van de vrouw: Beter dan ik in restaurants gegeten heb.
Thumbs up!
Pics:
Plankje onder water, met wat aanmoediging natuurlijk..
Visje!
Visjes in de saus
Visje van de Q af
Bordje.
Wederom een herhaling waard!
Vond zelf de mosterd/basterdsuiker versie het lekkerst
Plankje in het water. Stak een beetje uit want dat ding was wel lang, maar niet breed genoeg om de hele zalm op te leggen. Dus, we moesten snijden. Dus meteen besloten om 2 soorten te maken. Een standaard limoensap/olijfolie/zout/peper/tijm mix en een recept van hier, mosterd en basterdsuiker.
Dat op de Q, die stond op zo'n 180 tot 200 graden. De rookontwikkeling viel me mee, had meer verwacht. Voordeeltje, plankje kan nog een keertje mee. Na 20 minuten eraf en op het bord met wat brood en sla.
Opmerking van de vrouw: Beter dan ik in restaurants gegeten heb.
Thumbs up!
Pics:
Plankje onder water, met wat aanmoediging natuurlijk..
Visje!
Visjes in de saus
Visje van de Q af
Bordje.
Wederom een herhaling waard!
Vond zelf de mosterd/basterdsuiker versie het lekkerst