Beef en Steak

Pizza

 
 
 

baconstrips

Stoker
Berichten
295
1e keer pizza maken op de kamado.
3 gram gist gebruikt, 6 uur laten rijzen.

1000056134.jpg

1000056124.jpg

1000056131.jpg

1000056128.jpg
 
En was het goed bevallen? Pizza zelf maken is zo lekker
Zeker gaaf. Zat al een tijdje naar die pizzaklep/rotisserie te kijken van the bastard. Maar eerst maar eens 20x gewoon bakken....

Heerlijke pizza's
 
Zeker gaaf. Zat al een tijdje naar die pizzaklep/rotisserie te kijken van the bastard. Maar eerst maar eens 20x gewoon bakken....

Heerlijke pizza's
Kun je voor dat geld niet beter een losse pizza oven kopen? Een Ooni of Roccbox of iets in die trant? Veel zuiniger en sneller opgestart en gespecialiseerd in pizza.
 
Kun je voor dat geld niet beter een losse pizza oven kopen? Een Ooni of Roccbox of iets in die trant? Veel zuiniger en sneller opgestart en gespecialiseerd in pizza.
Ook een optie inderdaad. Al vind ik het spit ook wel heel gaaf.

Maar voor nu is het wel even goed zo.
 
Ook een optie inderdaad. Al vind ik het spit ook wel heel gaaf.

Maar voor nu is het wel even goed zo.
Voor dat geld koop je er naast een ooni ook nog een aparte spit bij.
344 euro kon ik zo gauw als goedkoopste vinden... hoe durven ze het er voor te vragen 😅
 
Heb de oven met rotisserie gehad en weer snel weg gedaan.
Laat heel veel valse lucht door en pizza er in krijgen is lastig.
Pizzasteen in de bastard werkt perfect
 
Kun je voor dat geld niet beter een losse pizza oven kopen? Een Ooni of Roccbox of iets in die trant? Veel zuiniger en sneller opgestart en gespecialiseerd in pizza.
Plus je bespaart best wel op houtskool
en op afhaalpizza's....

Ook een optie inderdaad. Al vind ik het spit ook wel heel gaaf.

Maar voor nu is het wel even goed zo.
En begrijpelijk. Pizza ziet er verder prima uit, hoe vond je ze zelf?
Mocht je de smaak te pakken hebben, dan kun je altijd eens kijken naar een (tweedehands) pizza-oven als Ooni. Ook zijn er op dit forum goede recepten qua deeg te vinden, ik denk dat daar nog wel wat winst te behalen is.
 
Heb de oven met rotisserie gehad en weer snel weg gedaan.
Laat heel veel valse lucht door en pizza er in krijgen is lastig.
Schandalig! En dat voor dat geld. Nu ga ik er zeker niet op korte termijn om...
Plus je bespaart best wel op houtskool
en op afhaalpizza's....


En begrijpelijk. Pizza ziet er verder prima uit, hoe vond je ze zelf?
Mocht je de smaak te pakken hebben, dan kun je altijd eens kijken naar een (tweedehands) pizza-oven als Ooni. Ook zijn er op dit forum goede recepten qua deeg te vinden, ik denk dat daar nog wel wat winst te behalen is.
Thnx voor je reactie. Ja, eerst maar eens vaker pizza maken voor weer een uitgave te doen. Ik vond ze superlekker.
Deeg gemaakt uit de pizzabijbel, 6u laten rijzen met 3 gram gist.
De bodem is echt dun en lekker. Dit is het beste te zien opp de onderste foto, rechtsboven.

Leuk om te doen. Wordt zeker vervolgd.
Nog specifieke pizzatips?

Ik wil graag nog 00 bloem kopen, nu had ik van de appie.
 
Zelfgemaakte pizza! Lekker! Moeten wij ook gauw weer eens doen 😋
 
Nog specifieke pizzatips?

Paar fouten die ik heb gemaakt en van geleerd i.c.m. dingen uitproberen:

-Deeg vroeg genoeg uit de koelkast halen als je gekoeld laat rijzen of ingevroren deeg koopt. anders krijg je het niet gestretched.

-Na het stretchen controleren of hij niet aan je blad plakt. Daarna de saus en toppings er binnen korte tijd op. Dan op de schep. Even met de schep schudden voordat hij op de pizzasteen gaat om te controleren dat hij niet plakt en je pizza als de klok van Dali je kamado in druipt.

-Een deeg dat een dag heeft gerezen smaakt lekkerder dan een korte rijstijd. Niet dat korte tijd niet lekker is. Soms komt het zo uit met de tijd, maar een dagje rijzen is wel lekkerder.

-Deeg stretchen zonder deegroller (anders druk je de lucht eruit). Dan blijft je pizza luchtig. Wil je een dunne krokante bodem, dan kun je wel de deegroller gebruiken.

-Pizza na het bakken op een rooster leggen. Dan kan het vocht en de warmte ontsnappen via de onderkant. Anders gaat de pizza op je bord/plank/onderzetter stomen en wordt hij slapper.
 
Ter aanvulling.
  • Door het vaker te doen stretch je een bodem dunner dan met de deegroller. Geen roller gebruiken gewoon lekker vaak oefenen en je deeg op kamertemperatuur op het moment van stretchen. "Practice makes perfect"
  • Rooster of houten plank maar zeker geen bord of schaal.
  • Leg je pizza niet te vol. "Less is more".
  • Zeker als je je pizza in een oven moet schieten willen grotere stukken beleg wel eens op de verkeerde plek belanden....(dit weet ik via een "vriend" :sneaky:)
  • Neem een stabiel bloemmerk. Dan weet je zeker dat de aanpassingen die je doet jouw aanpassingen zijn en het niet je bloem is.
  • M.b.t. de tweede hands Ooni: een tijdje terug werd de tweede hands Ooni veel gebruik door oplichters op Marktplaats...... Dus let op!
 
Terug
Bovenaan Onderaan