Beef en Steak

Pizza tweede keer

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.746
Vandaag de tweede keer pizza maken eerste keer was geen sucses deze keer beter maar ook nog niet helemaal
Had pizzadeeg gemaakt naar recept van Itali? plein dat voelde ook wel goed elastisch .
Bbq op ongeveer 225/250 indirect en 3 balletjes gemaakt van aluminium folie  en daar de pizza steen op .
Dan van de balletjes deeg een pizza gemaakt saus erop parmaham en een helft chorizo plakjes en nog champions deze ging redelijk was wat te dik .
Daarna 1 met salami en champions  kaas voor de kids ging ook redelijk .
En toen voor mijn vrouw heel mooi dun gemaakt maar die wou niet van de schep af en kwam verkeerd om erop nadat het wat gebakken was iets omgedraaid en ze vond het toch nog wel lekker.
De bolletjes door de helft gedaan en dat ging beter dan waren ze wat kleiner en gleden ze er makkelijker eraf.
Maar ik wou ze toch eigenlijk nog wat knapperig hebben maar de eters vonden ze lekker .

6c54f95e545924e8c40289942afd2111.jpg

6005ade1541cffed652649b0aff7987e.jpg

e0da253f9b7ebaf05a6aac3d4adeef69.jpg

eec2ce040977aefe82074a1b4fe6a9a7.jpg

38467dd630be17595137d1a6aaa4499c.jpg

8b963c8cad50b75db8a1f3bddedec123.jpg

783cf313064384dfc32c843556805f54.jpg

0e97ed530920db596d9175bf0d4e55f9.jpg

a6703b0116681eef8167f43caacbc9c0.jpg

eda262a4555e82a4d1b5b68ebefd4ce9.jpg

 
Zien er niet gek uit. Het is een leuke en onderschatte bezigheid.

Zelf veel op pizza, bodem saus etc gegoogeld en "die bodem" is echt wel een dingetje.

Meel 0.0, verse gist, koud water en zeezout, opbollen en dan nog het stretchen tot een ronde bodem.
Maar echt zoveel lekkerder om zelf met noodzakelijk aandacht goed deeg en bodems te maken.

Het gerecht heeft immers een bodem van 220 gram pp en daar komt zo'n 80/100 gram pizzabeleg op dus 2/3 van de Pizza is deeg.

Succes en bedankt voor het delen van deze pizzapost.
 
Pizza; altijd +1
 
Lekkere pizza. Zien er toch goed uit hoor. En lekker zelf de bodems gemaakt. Goed bezig.
Heb ondertussen een pizza schep. Dus moet me weer eens wagen aan pizza met zelfgemaakte bodem.
 
Zien er goed uit.

Bij pizza?s van de barbecue is less vaak more, dus niet te dik beleggen.
 
Lukt het goed met die temperatuur? Ik probeer vaak op 300+ te bakken.. Zien er verder wel prima uit!

Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk

 
Ik deed het ook eerst zo hoog maar op 225 a 250 gaat ook goed
 
Terug
Bovenaan Onderaan