BasBQ
Beef en Steak

Pineapple Skewers with Caramel and Toasted Pecan Brittle

 
 
 

DutchCraftBeer

Kooltjesharker
Berichten
218
Een behoorlijk copieus toetje. Een bewerking van twee recepten uit Weber's Real Grilling van Jamie Purviance.


D20D59E5-7C3E-494C-BA23-314846DC7E01-4665-000002414FA5397A.jpg


De ananas heb ik gemarineerd in gesmolten boter, sinaasappelsap, bruine suiker, een kruidnageltje en wat peper en zout.

8F266CED-0461-4B6E-9FE3-117ED3B0B343-4665-00000241579699B3.jpg


Vervolgens op een sat?prikker gedaan en op mijn WGA gegrild.

Voor de Brittle heb ik pecannoten grof gehakt en een caramel gemaakt.
Eerst wat water met een flinke scheut Grand Marnier gekookt met een kaneelpijpje en een steranijs. Dit toegevoegd aan de gesmolten suiker en laten carameliseren.

C86A1B22-81E7-4645-AD77-A8F061595C08-4665-00000241491FA237.jpg


Dit vervolgens over de pecannoten gestort en hard laten worden.

9A6C0F65-6143-4F13-B584-EE313DE686DF-4665-0000024154E54DE3.jpg


Dit geserveerd met vanille-ijs en van het restant caramel een lekker sausje (scheutje room erbij) gemaakt. We vonden het erg lekker.

D438076E-742A-481D-82CF-528683AF9295-4665-00000241870986AB.jpg
 
Zoals ik al zei in het fotodraadje. Echt top!
 
een heel lekker uitziend toetje  :)
 
Wauw, dat ziet er echt top uit! Tis nog geen tijd voor dessert maar zou er nu al wel zin in krijgen!
 
een heel mooi dessert is dat hoor!
 
dat ziet er verdomd goed uit!
 
Ziet er geweldig uit !
 
Mevr. Nosmo zei:
Ziet er zeer smakelijk uit,
Voor herhaling vatbaar zeker?

Ja, als we een Schijt Aan Sonja-dag hebben. De calorie?n sprongen van het bord rechtstreeks mijn buik in.  ;D
 
Sonja, wie?
 
Terug
Bovenaan Onderaan