- Berichten
- 21
Toch maar lid geworden van het forum Afgelopen vaderdag heb ik een (Jamie Oliver Classic 57cm) BBQ gehad, en ben meteen fanatiek ad slag gegaan. Heb al veel geleerd door mee te lezen op dit forum. Het lijkt me toch leuk om wat actiever deel te nemen aan dit forum. Daarom meteen maar boter bij de ribs:
De regen mocht de pret niet drukken vandaag. Ik heb baby back ribs in 2 smaakjes gemaakt. 1tje met de Nomu BBQ rub en BBQ sauce, en een aziatische variant afgemaakt met boter, ketjap, knoflook en citroen. Bijna 3 uur op 110 graden met wat houtsnippers laten roken. Daarna wat vocht erbij en een uurtje wat warmer (tegen 140 graden) in folie. Het vlees was 88 graden toen het goed voelde. Vlak voor het eten gelakt en onder de gril opgewarmd. Was smullen.
Vind het wel lastig om deze BBQ goed op temperatuur te houden. Heb ook onwijs veel houtskool nodig (bijna 1kg voor deze sessie). Ben stiekem aan het ori?nteren op keramisch.
De regen mocht de pret niet drukken vandaag. Ik heb baby back ribs in 2 smaakjes gemaakt. 1tje met de Nomu BBQ rub en BBQ sauce, en een aziatische variant afgemaakt met boter, ketjap, knoflook en citroen. Bijna 3 uur op 110 graden met wat houtsnippers laten roken. Daarna wat vocht erbij en een uurtje wat warmer (tegen 140 graden) in folie. Het vlees was 88 graden toen het goed voelde. Vlak voor het eten gelakt en onder de gril opgewarmd. Was smullen.
Vind het wel lastig om deze BBQ goed op temperatuur te houden. Heb ook onwijs veel houtskool nodig (bijna 1kg voor deze sessie). Ben stiekem aan het ori?nteren op keramisch.