Beef en Steak

Picanha: toch een beetje een zonnetje in dit jaargetijde

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.078
Beste bbq collega's

Verder zoekende in gerechten "uit de oude doos" kwam ik nog picanha tegen.
Deze gemaakt als afsluiter van een heerlijke kerstvakantie waarin diverse "oude" gerechten de revue hebben gepasseerd.

De picanha gemaakt volgens de (voor mij dan) old-school methode: langzaam indirect garen, affakkelen en genieten

Allereerst de wsm aangestoken en daar dit mooie vlees met wat eikenrook op temperatuur laten komen
20250104_171433.jpg

20250104_171938.jpg


Even later was de kerntemperatuur ca 48 graden, dus affakkelen maar
20250104_182426.jpg


20250104_182703.jpg


En toen.........
20250104_183116.jpg


Kijk dan.... Daar wordt je toch gelukkig van?
20250104_183256.jpg


Zoals bij mijn allereerste picanha kon ik nu ook bijna huilen van geluk
Wat blijft dit toch een geweldige methode om de picanha te bereiden.
Het eindresultaat is werkelijk fantastisch

Dank voor het kijken
Rick
 
Heerlijk. Doorschuiven maar.
 
Een echte klassieker Rick, je hebt een top vakantie gehad. Lekker smullen van die oude toppers. Voor mij ook alweer even geleden. Mooie vetkap erop. Helemaal top!
 
Heerlijk man , ook nodig weer eens maken.
 
Picanha is echt mijn favoriete stuk rundvlees met deze bereidingswijze! Zo maar eens naar de Sligro toe….😝
 
Terug
Bovenaan Onderaan