Afgelopen weekend mijn eerste echte stukje vlees op de Weber gemaakt.
Picanha 1,5 Kg met chimichurri, zoete aardappels en gegrilde tomaten
De Chimmichurri is gemaakt volgens dit recept: https://www.macsbbqpit.com/chimichurri/
De zoete aardappels zijn gemaakt volgens dit recept: https://www.leukerecepten.nl/recepten/zoete-aardappel-van-de-bbq/
Gegrilde tomaten:
- tros cherry tomaten
- 150 gram ontbijtspek
- 1? el rodewijn azijn
- 1 sjalotje
- 3x lente ui (witte gedeelte en klein stukje groen)
- zeezout (na smaak)
- zwarte peper (na smaak)
- 1 el peterselie
- 2 plakken brood
Meng de rodewijn azijn, 6 el spekvet, 1 el peterselie, 1 sjalotje (fijn gesneden), zout en peper samen in een kommetje. Besprenkel dit sausje over de tomaatjes. Gril vervolgens de tomaatjes. Als deze klaar zijn gril je het brood kortstondig. Voeg de tomaatjes, ontbijt spek (in stukjes gesneden), brood (in stukjes gesneden) en Lente uit ( in stukjes gesneden) bij elkaar.
Bij een kern temp. van 48?C ff van de Weber gehaald. Toen de Weber wat opgestookt. De Picanha er weer opgedaan en bij een kern temp. van 55 ?C er afgehaald en ff in alu folie gedaan.
Al met al een geslaagde sessie en smaakte bijzonder goed.
Zeker voor herhaling vatbaar!
Picanha 1,5 Kg met chimichurri, zoete aardappels en gegrilde tomaten
De Chimmichurri is gemaakt volgens dit recept: https://www.macsbbqpit.com/chimichurri/
De zoete aardappels zijn gemaakt volgens dit recept: https://www.leukerecepten.nl/recepten/zoete-aardappel-van-de-bbq/
Gegrilde tomaten:
- tros cherry tomaten
- 150 gram ontbijtspek
- 1? el rodewijn azijn
- 1 sjalotje
- 3x lente ui (witte gedeelte en klein stukje groen)
- zeezout (na smaak)
- zwarte peper (na smaak)
- 1 el peterselie
- 2 plakken brood
Meng de rodewijn azijn, 6 el spekvet, 1 el peterselie, 1 sjalotje (fijn gesneden), zout en peper samen in een kommetje. Besprenkel dit sausje over de tomaatjes. Gril vervolgens de tomaatjes. Als deze klaar zijn gril je het brood kortstondig. Voeg de tomaatjes, ontbijt spek (in stukjes gesneden), brood (in stukjes gesneden) en Lente uit ( in stukjes gesneden) bij elkaar.
Bij een kern temp. van 48?C ff van de Weber gehaald. Toen de Weber wat opgestookt. De Picanha er weer opgedaan en bij een kern temp. van 55 ?C er afgehaald en ff in alu folie gedaan.
Al met al een geslaagde sessie en smaakte bijzonder goed.
Zeker voor herhaling vatbaar!