- Berichten
- 406
Hoi Hoi!
Alweer veel te lang geleden dat we lekker met de Weber 47 OTO bezig zijn geweest. Vanavond eindelijk weer eens lekker aan de slag. Op het menu staat:
Picanha Fire & Food Style!
http://www.fire-food.nl/page/4450/picanha
Ik had geen idee wat het was maar wel begrepen dat het lekker was.
Afgelopen vrijdag bij de Makro een picanha op de kop getikt. Lekker op kamertemperatuur laten komen, kruislings insnijden en een kwak zeezout erover
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_15_06_16_Pro_zpsc1e85fc4.jpg)
De Weber klaar gemaakt voor indirect.
Eventjes de fik erin:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_16_18_56_Pro_zpsd73c46c9.jpg)
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_16_18_59_Pro_zps92dec92f.jpg)
en vervolgens naar het indirecte gedeelte:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_16_19_22_Pro_zpsfe249d0b.jpg)
Na een kwartiertje toch ff spieken en ik vond dat het vlees wat dicht op het vuur lag dus maar even een alu folie schuttinkje gemaakt.
(helaas geen foto).
Na ongeveer 40 minuten was de core temp 54C. Perfect volgens mij.
Nog heel even flink de fik erin. Ook hier geen foto want mijn haag stond bijna in de fik
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
.... nadat 'ie 10 minuten in de alu folie had gelegen aansnijden met het volgende resultaat:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_17_14_42_Pro_zpsaf624d2e.jpg)
Ow, uiteraard ook nog de chimichurri erbij gemaakt:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_17_06_20_Pro_zps71167163.jpg)
Echt ontzettend lekker was het!! Super mals stukje vlees.
Vraagjes:
Toen de picanha uit de alufolie kwam zet er een aardig dikke vetlaag op. Hoort dat?
Is de kleur van de picanha goed of te rood?
Ik hoor graag wat jullie er van vinden, commentaar etc is geen probleem.
Op naar het volgende project: PP van 2,5 Kg!
Alweer veel te lang geleden dat we lekker met de Weber 47 OTO bezig zijn geweest. Vanavond eindelijk weer eens lekker aan de slag. Op het menu staat:
Picanha Fire & Food Style!
http://www.fire-food.nl/page/4450/picanha
Ik had geen idee wat het was maar wel begrepen dat het lekker was.
Afgelopen vrijdag bij de Makro een picanha op de kop getikt. Lekker op kamertemperatuur laten komen, kruislings insnijden en een kwak zeezout erover
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_15_06_16_Pro_zpsc1e85fc4.jpg)
De Weber klaar gemaakt voor indirect.
Eventjes de fik erin:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_16_18_56_Pro_zpsd73c46c9.jpg)
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_16_18_59_Pro_zps92dec92f.jpg)
en vervolgens naar het indirecte gedeelte:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_16_19_22_Pro_zpsfe249d0b.jpg)
Na een kwartiertje toch ff spieken en ik vond dat het vlees wat dicht op het vuur lag dus maar even een alu folie schuttinkje gemaakt.
(helaas geen foto).
Na ongeveer 40 minuten was de core temp 54C. Perfect volgens mij.
Nog heel even flink de fik erin. Ook hier geen foto want mijn haag stond bijna in de fik
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
.... nadat 'ie 10 minuten in de alu folie had gelegen aansnijden met het volgende resultaat:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_17_14_42_Pro_zpsaf624d2e.jpg)
Ow, uiteraard ook nog de chimichurri erbij gemaakt:
![](http://i938.photobucket.com/albums/ad222/groundhog667/Picanha/WP_20140929_17_06_20_Pro_zps71167163.jpg)
Echt ontzettend lekker was het!! Super mals stukje vlees.
Vraagjes:
Toen de picanha uit de alufolie kwam zet er een aardig dikke vetlaag op. Hoort dat?
Is de kleur van de picanha goed of te rood?
Ik hoor graag wat jullie er van vinden, commentaar etc is geen probleem.
Op naar het volgende project: PP van 2,5 Kg!