Cakr
Sprokkelaar
- Berichten
- 31
Hallo allemaal,
Ik wilde al langere tijd lekkere picanha maken op de rotisserie. Ik was daarvoor naar de slager gegaan en heb een knappe picanha weten te scoren. Een mooie Black Angus van 1,6 kilo uit Uruguay, 200 dagen graangevoerd met een mooie vetlaag.
De vetlaag van de picanha heb ik eerst ruitvormig ingesneden en daarna ingerubt met Noskos steak kruiden. Vervolgens heb ik de picanha in de koelkast gezet voor 3 kwartier. Daarna was het tijd om de picanha in steaks te snijden van ongeveer 4 a 5 centimeter.
Na dat de picanha vast gemaakt was aan het spit, was het tijd om deze jongen in de bbq te plaatsen. Ik heb de picanha door laten garen tot 54 graden kern.
Naast de picanha hoort natuurlijk ook een lekkere chimichurri welke ik een paar uur heb laten rusten in de koelkast. Nadat het vlees van de bbq kwam was het vlees heeerlijkk. Nog nooit in mijn leven zo een lekker stuk vlees gegeten. Echt waar. Ook mijn gasten gaven aan dat dit het lekkerste stuk vlees was dat zij hadden gegeten.
Ik wilde al langere tijd lekkere picanha maken op de rotisserie. Ik was daarvoor naar de slager gegaan en heb een knappe picanha weten te scoren. Een mooie Black Angus van 1,6 kilo uit Uruguay, 200 dagen graangevoerd met een mooie vetlaag.
De vetlaag van de picanha heb ik eerst ruitvormig ingesneden en daarna ingerubt met Noskos steak kruiden. Vervolgens heb ik de picanha in de koelkast gezet voor 3 kwartier. Daarna was het tijd om de picanha in steaks te snijden van ongeveer 4 a 5 centimeter.
Na dat de picanha vast gemaakt was aan het spit, was het tijd om deze jongen in de bbq te plaatsen. Ik heb de picanha door laten garen tot 54 graden kern.
Naast de picanha hoort natuurlijk ook een lekkere chimichurri welke ik een paar uur heb laten rusten in de koelkast. Nadat het vlees van de bbq kwam was het vlees heeerlijkk. Nog nooit in mijn leven zo een lekker stuk vlees gegeten. Echt waar. Ook mijn gasten gaven aan dat dit het lekkerste stuk vlees was dat zij hadden gegeten.