Beef en Steak

Peper in de **** beenhammetje in oosterse marinade

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.981
Weer eens zin in een beenhammetje.
Hammetje voorzien van een lombok, stukjes knoffie en daarna 20 uur in een oosterse marinade laten badderen.

Marinade voor 600 gr.
  • stukje (5 cm) verse gember in plakjes
  • 4 teentjes knoflook in plakjes
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel citroengraspoeder
  • 2 rode pepers gehakseld
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
Daarna bij 130 C met een stukje rookhout voor 1,5h op de BGE. Na 1 uur een paar keer gelakt met ingekookte restant van de marinade.
Aanvullend nog een fried rice gemaakt.

Bordje opgemaakt met eigen sambal ketjap en pindasaus.

IMG_6759.jpg
IMG_6761.jpg

IMG_6762.jpg
IMG_6763.jpg
IMG_6764.jpg
IMG_6765.jpg
 
Damnnn ... dat ziet er echt top uit zeg ... nu spontaan trek in pindasaus ook 😵‍💫👍🏻
 
Dat ziet er super lekkernij, complimenten 👍
 
Ziet er geweldig uit. Lust ik best!
 
Wat een plaatje! 😋
 
Dat ziet er geslaagd uit. Beenham is hier geliefd. Ik zet deze op de lijst. Maar zonder gember. Dat vind ik niet echt lekker. En wat is fried Rice?
 
Dat ziet er weer top uit peter!
Had graag aangeschoven.

@Ron B zoek maar eens op YouTube naar egg fried rice.
 
Lekker! Dank je wel voor dit recept.
 
Zo dan (y)
 
Ziet er wel weer smakelijk uit Peter, mooi zo dat roze vlees met dat donkere randje en dan die rode peper in dat plakje, jummie.
Maar hoe heb je in hemelsnaam die peper in de ham gekregen?
 
Ziet er wel weer smakelijk uit Peter, mooi zo dat roze vlees met dat donkere randje en dan die rode peper in dat plakje, jummie.
Maar hoe heb je in hemelsnaam die peper in de ham gekregen?
@Ewald . Haha, het lijkt een beetje op biologische voorlichting...😎

Goede rechte peper invriezen. Met een fileermes een een snede dwars door het hammetje maken.
Vervolgens de stijfbevroren peper eri Utoppenn. Voila...
Stukjes knoffie en djahé kqn je er zo wel insteken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan