Nu ik eigenlijk geen ruimte heb om zelf te bbq'en doe ik het dus als ik weer eens bij mijn ouders ben.
Pulled Pork gemaakt van varkensnek gehaald bij de Hanos. Mooi stukje vlees, helaas geen plaatjes van gemaakt. Waar ik wel plaatjes van heb is het resultaat, elke keer dat ik het maakt wordt het beter. Omdat ik dit keer een kilo of 4,5 a 5 had heb ik bij kookpunt van die pullers gehaald. Ik was dat gepruts met vorken zat. Ik moet zeggen, nu is het een peulenschil om alles uit elkaar te trekken. Ook brand ik nu m'n handen niet meer. Als saus, Blues Hog gebruikt, die blijft gewoon echt lekker.
Het idee was de peach pulled pork uit Big Bob Gibsons boek te maken, maar heb er m'n eigen draai aangegeven, heb wat yellow mosterd gebruikt en gerubt met de pork rub van LetzQ. Wel de injectie hetzelfde gedaan.
Plaatjes!
Dit alles kwam op een wit bolletje met wat zelfgemaakt koolsla, naar noskos recept (waarvoor dank). Dit gaf een mooie afwisseling tussen lekker zacht en sappig vlees en wat knapperige sla! Ik ben helemaal tevreden.
Het webertje dat ik ooit voor 15 euro heb gescoord blijft het goed doen, ook de ton blijft zonder moeite uren op temperatuur. Maakt het ook makkelijker. De briketten die ik heb gebruikt geven wel veel as, ook blijft dit op de kooltjes liggen en dooft wel iets sneller.
Pulled Pork gemaakt van varkensnek gehaald bij de Hanos. Mooi stukje vlees, helaas geen plaatjes van gemaakt. Waar ik wel plaatjes van heb is het resultaat, elke keer dat ik het maakt wordt het beter. Omdat ik dit keer een kilo of 4,5 a 5 had heb ik bij kookpunt van die pullers gehaald. Ik was dat gepruts met vorken zat. Ik moet zeggen, nu is het een peulenschil om alles uit elkaar te trekken. Ook brand ik nu m'n handen niet meer. Als saus, Blues Hog gebruikt, die blijft gewoon echt lekker.
Het idee was de peach pulled pork uit Big Bob Gibsons boek te maken, maar heb er m'n eigen draai aangegeven, heb wat yellow mosterd gebruikt en gerubt met de pork rub van LetzQ. Wel de injectie hetzelfde gedaan.
Plaatjes!



Dit alles kwam op een wit bolletje met wat zelfgemaakt koolsla, naar noskos recept (waarvoor dank). Dit gaf een mooie afwisseling tussen lekker zacht en sappig vlees en wat knapperige sla! Ik ben helemaal tevreden.
Het webertje dat ik ooit voor 15 euro heb gescoord blijft het goed doen, ook de ton blijft zonder moeite uren op temperatuur. Maakt het ook makkelijker. De briketten die ik heb gebruikt geven wel veel as, ook blijft dit op de kooltjes liggen en dooft wel iets sneller.