BasBQ
Beef en Steak

Pasta scampi

 
 

Schumi_wk

Kooltjesharker
Berichten
175
Wat doet een mens als je de zon ziet in de morgen? Plannen maken om een gerecht te bereiden voor de fotowestrijd. De realiteit is dat het hier in de westhoek besloot om te beginnen regenen rond de klok van 16.00u. Ik dacht dat ze dit echt belgisch weer noemen. Soit we laten het niet aan ons hart komen en ademen diep in en uit met het vele zuurstof dat in de lucht hangt.

De wedstijd is natuurlijk creatief met pasta, daar kon ik niet direct iets op verzinnen, daarom een klassieker, pasta scampi. Dit gerecht eigenlijk een beetje uit mijn duim gezogen en op eigen initiatief een beetje pasta gekookt een roomsaus gemaakt (geen foto van) en daar de pasta en scampi bijgedaan.
Hoe zijn we te werk gegaan.
- Begonnen met de scampi, deze ontdooit en daarna droog gedept en viskruiden op gedaan.
- Dragon, bladpeterselie en bieslook gemaakt als kruiding (foto 3).
- Kamado opgestookt naar 200°c en rijstolie gebruikt om ajuin en look te stoven.
- Room, witte wijn en kookvocht van de pasta gebruikt om te blussen en op te koken.
- Pasta bij de saus gedaan en scampi's gebakken.
- En natuurlijk dit alles afgewerkt.

De fotos gaan meer zeggen dan de uitleg van hierboven.
IMG_20240715_182319.jpg

IMG_20240715_185811.jpg

IMG_20240715_190509.jpg

IMG_20240715_191030.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan