BasBQ
Beef en Steak

Parijs buikspek

 
 

TdeH

Vuurmaker
Berichten
76
Beste mede Q-ers,

Het werd weer eens tijd voor buikspek.
Omdat ik hem al eens eerder had gemaakt en zeer lekker vond werd het Parijs buikspek.
Na 5 uur bij kerntemperatuur van ongeveer 95c eraf gehaald en geserveerd.
Echter ten opzichte van vorige keer vond ik hem nog niet boter mals , iemand een idee?
ik heb hem 3 uur om ongeveer 120-130c late op lopen was toen 74c
erna ingepakt en door laten garen tot 86c en geprikt of die gaar was.
Ik vond hem nog niet mals genoeg dus na ongeveer half uurtje nog ens gedaan en ging wat beter.
Echter nog niet zo mals als de eerste keer terwijl bereiding hetzelfde is, enige tips/trucs kan het liggen aan bereiding/vlees iets anders?
Gasten vonden het wel erg lekker, ben ik blij om.
Maar je wilt natuurlijk altijd het beste resultaat..

20220104_180146.jpg
 
Verplaatst naar de rookkamer.
Lezen schijnt heel moeilijk te zijn, er staat toch duidelijk achter de forumgedeeltes High & Fast en Low & Slow - BBQ foto verplicht.
 
Laatst bewerkt:
Ieder stukje vlees is anders. Het is dus gewoon een kwestie van voelen. Is hij er nog niet, dan gewoon nog even door laten gaan. En sommige stukken worden gewoon zachter dan andere.

Gewoon nog eens maken en het resultaat weer vergelijken 😉
 
Als je merkt dat het na een half uur extra al zachter wordt, maar nog niet helemaal naar wens, dan nog gewoon een kwartier langer.
Niet ieder stuk vlees is hetzelfde,
 
Precies, prikken gaat boven kerntemperatuur… 😉

Volgende keer nog even liggen dan. Nu moet het nog een keer! 😝
 
Fijn dat e gasten het wel lekker vonden. Vaak zijn onze verwachtingen hoger dan die van de eters :giggle:
 
Terug
Bovenaan Onderaan