BasBQ
Beef en Steak

Parelhoen

N

Niek

Gast
Werd tijd om weer eens wat van me te laten horen!  ???

Vandaag een parelhoen bereidt op de BGE.

De hoen en een simpele rub van Todds Dirt, Pimento de la vera picante, zout, zwarte peper en wat suiker.

IMG_3457.jpg


De hoen bestrooid met de rub. Geen olie, boter oid gebruikt. Laatst ergens gelezen dat een olie niet bijdraagt aan crispy skin.

IMG_3458.jpg


Op de BGE (210C) met wat PetersFarm rookhout.

IMG_3475.jpg


Lekker biertje voor de kok.

IMG_3473.jpg


Bij de parelhoen wat polenta gemaakt die ik heb laten opstijven om daarna te bakken in wat olie.

IMG_3481.jpg


IMG_3482.jpg


Ondertussen was de parelhoen klaar om aangesneden te worden.

IMG_3480.jpg


Ook nog een salade gemaakt van kerstomaatjes, uitje, kappertjes, pijnboompitjes, gedroogde dille, verse basilicum en balsamico dressing.
In de vijzel een sausje gemaakt van knoflook, verse basilicum, verse bieslook, verse munt, geraspte pecorino, citroensap, olijfolie, peper en zout.

Samen op een bordje.

IMG_3483.jpg


IMG_3485.jpg


IMG_3486.jpg


Z??r smakelijk gegeten.  8)
 
dat geloof ik graag dat je zeer smakelijk hebt gegeten, je hebt er een hele uitgebreide sessie van gemaakt.
Petje af, ziet er fantastisch uit
 
Een erg mooi bordje, lekker hoor
 
Ziet er erg lekker uit.
 
Ziet er restaurant-waardig uit.
6-sterren dan he! 8)
 
Welkom terug Niek ;) Het ziet er weer heerlijk uit allemaal zeg! Feestje!
 
Dat is een lekker gerecht geworden.
 
Hier loop ik ook warm voor maar ja Parehoen is wel het lekkerst.
 
Fantastisch Niek, dat kippetje wil ik graag proberen
 
Terug
Bovenaan Onderaan