- Berichten
- 1.662
Toen we een aantal weken geleden in Bretagne waren zag ik in de winkel Papegaaivis liggen.
Kende ik niet, snel even onze vriend google erbij gehaald, blijkt een tropische vis te zijn die eerder naar schaaldieren smaakt dan naar vis.
Moest ik dus uitproberen, gekocht, ingevroren en dit weekend was het eindelijk de moment.
De meeste receptjes die ik tegen kwam gebruikten in grote lijnen dezelfde ingrediënten.
Tomaat, courgette, look, olijfolie, koriander, pezo
Op 200 graden in de oven, dus dat kan uiteraard ook in de Q.
Visje insmeren met olie en wat zout erover.
10 minuten op 200°C in de Q
Ondertussen de andere ingredienten aangestoofd.
Na die 10 minuten mogen ze over de papegaaivis.
Nog 5 minuten extra en hij zou klaar moeten zijn.
De truck met de rugvin geprobeerd en dat was een succes.
Dit was dan het resultaat.
Als ik dit visje nog eens tegen kom gaat het zeker op de menu.
Zeer zacht van smaak, mooie structuur, een toppertje.
Kende ik niet, snel even onze vriend google erbij gehaald, blijkt een tropische vis te zijn die eerder naar schaaldieren smaakt dan naar vis.
Moest ik dus uitproberen, gekocht, ingevroren en dit weekend was het eindelijk de moment.
De meeste receptjes die ik tegen kwam gebruikten in grote lijnen dezelfde ingrediënten.
Tomaat, courgette, look, olijfolie, koriander, pezo
Op 200 graden in de oven, dus dat kan uiteraard ook in de Q.
Visje insmeren met olie en wat zout erover.
10 minuten op 200°C in de Q
Ondertussen de andere ingredienten aangestoofd.
Na die 10 minuten mogen ze over de papegaaivis.
Nog 5 minuten extra en hij zou klaar moeten zijn.
De truck met de rugvin geprobeerd en dat was een succes.
Dit was dan het resultaat.
Als ik dit visje nog eens tegen kom gaat het zeker op de menu.
Zeer zacht van smaak, mooie structuur, een toppertje.