BasBQ
Beef en Steak

Paella (geen vis)

ketjedon

Tondelzoeker
Berichten
7
Paella,

Lekkere paella op de Kamado.

Groenten,

Zoete punt paprika rood/geel
Jalapeno
Prei
Tomaat
Ui
Look
Prei, paprika's en jalapeno caveman style aangebakken

Vlees
Kippedij filets (vrouwtje heeft niet graag knotsen šŸ¤£)
Chorizo
Chipolata

De chorizo eerst de pan in om die lekkere olie die eruitkomt als smaak te gebruiken

Daarna de kip en de worstjes erin gebakken met zout en wat peper.

Nadien het vlees in schaaltje weg van de hitte.

Tijd om de uien en look aan te bakken met de tomaatjes later erbij en wat tomaten puree.

Vervolgens de rijst (neem zeker de paella rijst) erbij om die korrel veel hitte te geven.

Dan nu de bouillon en wat witte wijn de saffraan en paella kruiden. Vlug nog 1 keer alles voorzichtig door elkaar roeren.

Even goed laten door pruttelen waar we er achteraf nog de paprika en het vlees er terug aan te voegen om nog eventjes goed te laten doorgaren in de Kamado.

Als de rijst de perfecte bite heeft en het gouden randje aan de onderkant/zijkant van de pan heeft is deze klaar om te smullen.

Ik heb in de as la een blokje kersenhout gedaan om toch een beetje rook te krijgen maar toch subtiel.

1000016958.jpg


1000016959.jpg


1000016960.jpg


1000016961.jpg


1000016962.jpg


1000016963.jpg


1000016964.jpg


1000016965.jpg


1000016966.jpg


1000016967.jpg


1000016968.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan