Beef en Steak

Padonik?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter padoink
  • Startdatum Startdatum
P

padoink

Gast
Ik BBQ al een tijdje, dus het werd zo langzaam tijd om lid te worden van het genootschap.
Als ik kijk naar de posts starten we met het gereedschap.
Ok, ik heb geen Weber, ik moet het doen met een Outdoorchef en twee party gill dingen, een tafel BBQ, een baby bolletje, een tafel gril (ja, houtskool) een rookkast en een opvouwbare BBQ voor de vakantie. Vraag is niet of er een smoker komt, maar wanneer. Denk dat ik er zelf een ga bouwen.
Ik mijn opinie is de Outdoorchef de Android onder de BBQ's en de Weber een Apple. (Ik zal even bukken als de reacties laag over komen.)

Padoink.
Dit is een verbastering van Pas d'Oink of wel geen varken. Ik eet geen varkensvlees. Niet omdat ik het niet mag. Ook niet omdat ik het niet lust. Ik ben er zeer allergisch voor.
Al het andere spul dat niet sneller is dan ik loopt het risico op de BBQ te belanden behalve autobussen.
Het leuke is dat je op zoek gaar naar alternatieven voor varken. Zo komt er bij ons nog wel eens een stukje lam of geit langs. Ook die beestjes hebben ribbetjes en ja, die zijn lekker.
Ook kan ik je pulled goat aanbevelen hoewel de gemiddelde Texaan zal zeggen 'If it isn't pork it isn't pulled'.

Verder ben ik een echte thuis BBQ er. Zo langzaam mogelijk en jaarrond.

 
Welkom!
 
Welkom, op dit mooie forum.
Geen varkensvlees, gelukkig blijven er voldoende recepten over van alle andere diersoorten welke ook hier te vinden zijn.
 
Welkom!
 
Welkom.
Ben benieuwd naar je geit en lam gerechten.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Welkom Padoink! Leuke intro. Jammer van die allergie. Varken is toch vrij geweldig vlees, ondanks dat er natuurlijk zat keuze overblijft.

Met je Outdoorchef vs Weber ben ik het echter niet zo eens. Ik ben zelf ook een poosje aan de outdoorchef geweest. Een Rover 570.
Nadeel vond ik dat het ding geen grote schuiflamellen had onderin, zoals de Weber, zodat je makkelijk met een paar keer heen- en weer bewegen je as kunt verwijderen. Bij de ODC moest je toch elke keer met een borsteltje aan de gang. Vond ik overigens niet heel erg en het prijsverschil was ook dusdanig dat je met dat soort dingen goed kunt leven.
Bij mij gingen de schuiven echter al vrij snel roesten. Ook was het asbakje eronder vrij klein en viel dat er na een jaar al af door doorgeroestte lassen. Daar heeft Weber toch een wat beter materiaal gekozen. Uiteindelijk los je dat met een beetje cola, wat schuren en een rvs boutje ook wel weer op, maar toch...z? goedkoop zijn ze nou ook weer niet....
Wat ik wel weer fijn vond aan de ODC was de 'trechter', waardoor je heerlijk direct en indirect kon BBQen door gewoon aan je rooster te draaien. Daar zou Weber dan wel weer een voorbeeldje aan kunnen nemen.

Veel plezier op dit forum!
 
Welkom Padoink, je titel doet vermoeden dat je Griekse Roots hebt, maar dat blijkt een typo.
Veel plezier en inspiratie hier!
 
Terug
Bovenaan Onderaan