Vandaag mijn eerste Brisket gemaakt. Bij de groothandel nog net eentje kunnen scoren. Ik heb als handleiding de Brisket van Noskos gebruikt.
De Brisket getrimd en ge?njecteerd met runderbouillon. Als rub een kant en klare gebruikt van Apollo ( Smokey Beast : Chipotle spice mix)
Vanmorgen de wekker gezet om 03:45 uur en een uurtje later de Brisket erop. Het begon ineens heerlijk in de straat te ruiken.
Na bijna twee uur op 65 graden in de zone te hebben gezeten werd het wachten beloond.
Bij 71 graden de Brisket in het aluminiumfolie gepakt.
Om 12:30 uur hadden we de 91 graden al bereikt, opnieuw ingepakt in aluminiumfolie en in oude badlakens gewikkeld.
Na een uurtje te hebben gelegen was het grote moment daar. Na het aansnijden de pull test gedaan en de Brisket had nog wat makkelijker mogen breken. Gelukkig was hij niet droog en met een dun laagje Blue Hogs was het echt genieten.
Voor de volgende keer wat meer rookhout erop want de rookring was wel erg dun en wat later beginnen .(Gaaaaap)
Morgen de Burnt Ends maken!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

De Brisket getrimd en ge?njecteerd met runderbouillon. Als rub een kant en klare gebruikt van Apollo ( Smokey Beast : Chipotle spice mix)

Vanmorgen de wekker gezet om 03:45 uur en een uurtje later de Brisket erop. Het begon ineens heerlijk in de straat te ruiken.
Na bijna twee uur op 65 graden in de zone te hebben gezeten werd het wachten beloond.
Bij 71 graden de Brisket in het aluminiumfolie gepakt.

Om 12:30 uur hadden we de 91 graden al bereikt, opnieuw ingepakt in aluminiumfolie en in oude badlakens gewikkeld.
Na een uurtje te hebben gelegen was het grote moment daar. Na het aansnijden de pull test gedaan en de Brisket had nog wat makkelijker mogen breken. Gelukkig was hij niet droog en met een dun laagje Blue Hogs was het echt genieten.

Voor de volgende keer wat meer rookhout erop want de rookring was wel erg dun en wat later beginnen .(Gaaaaap)
Morgen de Burnt Ends maken!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk