A
ACS
Gast
Uit de categorie verstandige acties. Laat ik de nieuwe UDS (waarvan ik nog geen idee heb hoe hij werkt) gaan uittesten met een mooi stuk vlees (dat ik nog nooit eerder bereidt heb)... Zo slecht pakte het nog niet eens uit gelukkig .
Het verhaal. Jaren terug in Canada voor het eerst pulled pork gehad. Man man man, wat een gemis dat je dat hier in Nederland bijna niet kan krijgen. Stond al een tijdje hoog op het lijstje, maar vond m'n gewone barbecue er niet goed genoeg voor. Gelukkig is er inmiddels een UDS om mee te prutsen.
Oostwaarts gegaan voor een stuk Schweinenacken van 1,1 kilogram, mooi klein ding om eens mee te beginnen.
De rub was een ratjetoe van basterdsuiker, zout, peper, paprika, knoflook, mosterdpoeder en cayenne.
Na een nacht in de vriezer is ie de volgende dag op het rooster gegaan, samen met enkele worstjes.
Hier zijn we een uur verder en zijn de worsten al klaar. Heb geen thermometer in het vat en dus geen idee wat de temperatuur doet, voor mijn gevoel was deze aan de hoge kant. Voor de oplettende ogen, die ene zwarte worst lag te dicht op de kant. De andere zeven was niks mis mee haha.
Na iets meer dan twee uur zat ie al op 75C en is ie ingesmeerd met een mengsel van appelstroop, chilisaus, appelsap en suiker.
En het resultaat. Na drie uur zat ie al boven de 80C en heb ik hem ingepakt om tot de 88C te gaan. Na iets meer dan vier uur in de UDS had ie de 88C gehaald, of beter gezegd de 91C aangezien er nog geverfd moest worden in de tussentijd.
En het resultaat, nog gemengd met wat bbq-saus en het restant van het andere brouwsel.
Eindoordeel? Buitenste deel van het vlees was ontzettend lekker, sappigheid en kruiden waren top. Binnenin iets droog, maar eenmaal getrokken en gemengd met de rest merkte je hier niks meer van. Structuur ben ik dus tevreden over. De smaak was prima, al vond ik dat dit nog beter kon. De rub paste goed bij het vlees, alleen voor de glaze of eindsaus zoek ik de volgende keer iets met een meer uitgesproken smaak. Daarnaast misschien toch maar even op zoek naar een dome thermometer, geeft je toch iets meer het gevoel dat je weet wat je aan het doen bent. Zelfs wanneer je alsnog aan het prutsen bent...
Het verhaal. Jaren terug in Canada voor het eerst pulled pork gehad. Man man man, wat een gemis dat je dat hier in Nederland bijna niet kan krijgen. Stond al een tijdje hoog op het lijstje, maar vond m'n gewone barbecue er niet goed genoeg voor. Gelukkig is er inmiddels een UDS om mee te prutsen.
Oostwaarts gegaan voor een stuk Schweinenacken van 1,1 kilogram, mooi klein ding om eens mee te beginnen.
De rub was een ratjetoe van basterdsuiker, zout, peper, paprika, knoflook, mosterdpoeder en cayenne.
Na een nacht in de vriezer is ie de volgende dag op het rooster gegaan, samen met enkele worstjes.
Hier zijn we een uur verder en zijn de worsten al klaar. Heb geen thermometer in het vat en dus geen idee wat de temperatuur doet, voor mijn gevoel was deze aan de hoge kant. Voor de oplettende ogen, die ene zwarte worst lag te dicht op de kant. De andere zeven was niks mis mee haha.
Na iets meer dan twee uur zat ie al op 75C en is ie ingesmeerd met een mengsel van appelstroop, chilisaus, appelsap en suiker.
En het resultaat. Na drie uur zat ie al boven de 80C en heb ik hem ingepakt om tot de 88C te gaan. Na iets meer dan vier uur in de UDS had ie de 88C gehaald, of beter gezegd de 91C aangezien er nog geverfd moest worden in de tussentijd.
En het resultaat, nog gemengd met wat bbq-saus en het restant van het andere brouwsel.
Eindoordeel? Buitenste deel van het vlees was ontzettend lekker, sappigheid en kruiden waren top. Binnenin iets droog, maar eenmaal getrokken en gemengd met de rest merkte je hier niks meer van. Structuur ben ik dus tevreden over. De smaak was prima, al vond ik dat dit nog beter kon. De rub paste goed bij het vlees, alleen voor de glaze of eindsaus zoek ik de volgende keer iets met een meer uitgesproken smaak. Daarnaast misschien toch maar even op zoek naar een dome thermometer, geeft je toch iets meer het gevoel dat je weet wat je aan het doen bent. Zelfs wanneer je alsnog aan het prutsen bent...