Beef en Steak

Oude paella pan restaureren

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.510
Ik heb een oude paella pan geërfd van een tante.
De pan is goede staat.
Alleen de pan is vuil en heeft een beetje oppervlakkige roest.
Hoe zou ik die pan best reinigen vooraleer terug te gaan inbakken.

IMG_20220730_120618.jpg


IMG_20220730_120605.jpg
 
Zo te zien is de pan van plaatstaal ? als dat zo is met flink heet water uitschuren, dan afwassen met een sopje en dan overnieuw inbranden zoals je met een plaatstalen wok doet ( tegen blauw aan heet stoken en dan met een keukenpapiertje met ( zonnebloem)olie er doorheen gaan tot je een mooie egale laag hebt, pas wel op je vingers, gebruik een tang om het papiertje beet te houden !!
Als de pan eenmaal weer ingebrand is alleen met droog keukenpapier schoonmaken anders kan je volgende keer weer van voor af aan beginnen...

Succes!
 
Pan is inderdaad plaatstaal.
Zal ze dan eerst goed uitschuren met staalwol denk ik.
Heb er ook een grote gasbek bij dus heet stoken zal wel lukken daarmee
 
Staalwol doet het inderdaad prima om dit soort pannen uit te schuren.
 
Die is mooi opgeknapt, veel plezier ermee!
 
Ben ik te laat? Ik zou een soda oplossing gebruiken om goed uit te schrobben.
 
Je bent te laat.
Ik heb ze gisteren uitgeschrobt met fijne staalwol.
Was wel nodig denk ik.
Onder het vuil zat ook lichte roest.
Straks ga ik ze opnieuw inbakken.
 
Heb de pan 3 keer verhit en ingesmeerd met zonnebloemolie.
Bodem is nu wel een beetje bol.
Hoop dat ze terug gaat rechtrekken als ik ze een keertje opnieuw opwarm.

IMG_20220803_165743.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan