- Berichten
- 27
Goedemiddag iedereen,
Sinds zaterdag ben ik trotse eigenaar van een Bastard classic large, hiervoor had ik een grill guru compact (zal die nogsteeds gebruiken).
Om de kamado in te stoken heb ik er gelijk een stuk procereur opgelegd voor een broodje pulled pork.
Nou merkte ik na verloop van tijd dat de kamado steeds meer aan het klimmen was richting de 150°C, terwijl de schuiven bijna helemaal dicht waren. Toen ik de plate setters eruit haalde ging de temperatuur langzaam richting de 200 °C. Ik gebruik de Quebracho Rood (zuid Afrikaanse eik volgensmij?). Ik merkte wel dat het vooral kleine stukjes hiutskool waren, kan dit te maken hebben met de opkruipende temperatuur? Iemand nog tips hiervoor en eventueel andere goede alternatieven voor houtskool
Alvast bedankt!
Sinds zaterdag ben ik trotse eigenaar van een Bastard classic large, hiervoor had ik een grill guru compact (zal die nogsteeds gebruiken).
Om de kamado in te stoken heb ik er gelijk een stuk procereur opgelegd voor een broodje pulled pork.
Nou merkte ik na verloop van tijd dat de kamado steeds meer aan het klimmen was richting de 150°C, terwijl de schuiven bijna helemaal dicht waren. Toen ik de plate setters eruit haalde ging de temperatuur langzaam richting de 200 °C. Ik gebruik de Quebracho Rood (zuid Afrikaanse eik volgensmij?). Ik merkte wel dat het vooral kleine stukjes hiutskool waren, kan dit te maken hebben met de opkruipende temperatuur? Iemand nog tips hiervoor en eventueel andere goede alternatieven voor houtskool
Alvast bedankt!