- Berichten
- 688
Met dank aan Frits weet ik nu hoe ik foto's moet plaatsen, dus zal er maar meteen gebruik van maken.....
Gister heerlijke kippenbouten gegrild op cederhoutenplanken met een glazuur van Soja en Gember....
S'middags marinade gemaakt van soja, balsamico azijn en bruine suiker. Op het vuur in laten koken tot ongeveer de helft overblijft. Nu knoflook, gember, chilli vlokken toevoegen en vervolgens sesamolie. De kippenbouten in een schaal leggen en 3/4 van de marinade erover schenken. Bouten paar keer omkeren zodat ze goed in de marinade staan en vervolgens in de koelkast. BBQ op 175-230 gr (direct & indirect). Cederhouten planken op direct leggen zodat ze beginnen te roken, dan omdraaien en de bouten erop leggen. Nu direct ongeveer 10 minuten grillen en dan de planken op indirect en laten garen (ongeveer 35-40 minuten). Het is kip dus kerm moet 75 gr zijn. De laatste 15-20 minuten bouten af en toe insmeren met glazuur.
Net voor het opdienen nog een laatste keer bestrijken met glazuur.
En dan smullen maar. HEERLIJK waren ze....
Gister heerlijke kippenbouten gegrild op cederhoutenplanken met een glazuur van Soja en Gember....
S'middags marinade gemaakt van soja, balsamico azijn en bruine suiker. Op het vuur in laten koken tot ongeveer de helft overblijft. Nu knoflook, gember, chilli vlokken toevoegen en vervolgens sesamolie. De kippenbouten in een schaal leggen en 3/4 van de marinade erover schenken. Bouten paar keer omkeren zodat ze goed in de marinade staan en vervolgens in de koelkast. BBQ op 175-230 gr (direct & indirect). Cederhouten planken op direct leggen zodat ze beginnen te roken, dan omdraaien en de bouten erop leggen. Nu direct ongeveer 10 minuten grillen en dan de planken op indirect en laten garen (ongeveer 35-40 minuten). Het is kip dus kerm moet 75 gr zijn. De laatste 15-20 minuten bouten af en toe insmeren met glazuur.
Net voor het opdienen nog een laatste keer bestrijken met glazuur.
En dan smullen maar. HEERLIJK waren ze....
![2gxrbrc.jpg](http://i57.tinypic.com/2gxrbrc.jpg)