Beef en Steak

Ook voor mij is 2013 begonnen... JohanD's macaroni fatty clone

 
 
 
 
 

structor

BBQ Junkie
Berichten
6.637
Zo mijn teller is ook van de 0 af voor dit 2013. Ik moest vanavond alleen eten met mijn jongste dus ze mocht kiezen wat we gingen eten. Dat werd dus macaroni :(, hmmm geen bbq. Maarrrr opeens schoot JohanD's creatie mij in mijn gedachte. Dus die heb ik samen met haar gemaakt.

Het was niet een geheel voorbereide sessie, dus moest ik roeien met de riemen die ik had, waarvan akte:

20130105_132312.jpg


Ik ben bijna 4, maar kan echt zelf champignons snijden....
20130105_132056.jpg


Zo klaar om te rollen...
20130105_133351.jpg


Na het rollen even in de vriezer gedaan voor de stevigheid. Bij het op de Q leggen kwam ik er achter dat ik toch echt wel slagerstouw nodig had wat ik niet had, dus improviseren geblazen, hoe dat zie je zo...  Daarna bbq-controller instellen, kern temperatuur instellen op 77 graden en gaan.... Helaas mijn ET-372 foodprobe gaf geen sjoege.... Vlug een ikea probe gepakt die ingeplugd en het wachten kon beginnen. Helaas duurde het langer dan verwacht, veeeeeel langer. Dus ik heb op een gegeven moment de temperatuur maar even met 20 graden opgekrikt. Best leuk dat je in huis dat op je computer kan regelen...
2013-01-05_MacaroniFatty.png


En aangezien mijn dochter op een gegeven moment echt wilde eten, bij 75 graden eraf gepakt. Zo zag de fatty er toen uit, nog inclusief met alternatieve touwtjes ;D

_MG_7778.CR2


_MG_7780.CR2


Ik vond het ondanks het lange wachten wel de moeite waard, de volgende keer moet ik wel dikkere bacon hebben en echt slagerstouw... O ja en ik moet er rekening mee houden dat het ongeveer 3 uurtjes duurt bij deze dikte ..





 
Leuke reportage, en hoe was de smaak?
 
Mooi verhaal en prima improvisatie.
 
Ik heb nog niet echt referentie materiaal. Maar ik vond het zeker voor herhaling vatbaar bacon, gehakt, kaas en rook, doet het bij mij snel goed ;). De macaroni weet ik niet helemaal of ik die een tweede keer zou toevoegen, het wordt er wat 'vochtig' van. Ik had de kruiden op het gehakt gedaan en denk dat ik dat de volgende keer tussen de bacon en het gehakt ga doen.
 
Leuke reportage, ik had hem een avond van te voren klaar gemaakt, mijn angst was ook vocht maar dat viel me mee. Misschien door langere rusttijd wat weggetrokken.
 
met gehakt kun je natuurlijk heel erg veel combineren
 
Daar is niks mis mee, wat je ook kan doen is de vulling tot 2/3 opbrengen. Dit rolt wat makkelijker op en geeft een stevigere rol.
 
Return of the Clones! Heerlijk, mooi om te zien dat de kleine kinderen zich ook interesseren in het koken.
 
Frits zei:
Return of the Clones! Heerlijk, mooi om te zien dat de kleine kinderen zich ook interesseren in het koken.
Ja alleen bij het platte ei van vanmiddag (zoals mijn kleinste het noemt) zou ze ook wel even helpen, best leuk ei smurrie tussen de v-groeven van je houten vloer :D
 
Leuk verhaal, goede maaltijdkeuze, perfecte assistente en creatieve bindingen, kortom ideale maaltijd.
 
Creatief gevonden, jouw slagerstouw oplossing :D
Ziet er in elk geval als een lekker hapje uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan