- Berichten
- 6.637
Zo mijn teller is ook van de 0 af voor dit 2013. Ik moest vanavond alleen eten met mijn jongste dus ze mocht kiezen wat we gingen eten. Dat werd dus macaroni
, hmmm geen bbq. Maarrrr opeens schoot JohanD's creatie mij in mijn gedachte. Dus die heb ik samen met haar gemaakt.
Het was niet een geheel voorbereide sessie, dus moest ik roeien met de riemen die ik had, waarvan akte:
Ik ben bijna 4, maar kan echt zelf champignons snijden....
Zo klaar om te rollen...
Na het rollen even in de vriezer gedaan voor de stevigheid. Bij het op de Q leggen kwam ik er achter dat ik toch echt wel slagerstouw nodig had wat ik niet had, dus improviseren geblazen, hoe dat zie je zo... Daarna bbq-controller instellen, kern temperatuur instellen op 77 graden en gaan.... Helaas mijn ET-372 foodprobe gaf geen sjoege.... Vlug een ikea probe gepakt die ingeplugd en het wachten kon beginnen. Helaas duurde het langer dan verwacht, veeeeeel langer. Dus ik heb op een gegeven moment de temperatuur maar even met 20 graden opgekrikt. Best leuk dat je in huis dat op je computer kan regelen...
En aangezien mijn dochter op een gegeven moment echt wilde eten, bij 75 graden eraf gepakt. Zo zag de fatty er toen uit, nog inclusief met alternatieve touwtjes ;D
Ik vond het ondanks het lange wachten wel de moeite waard, de volgende keer moet ik wel dikkere bacon hebben en echt slagerstouw... O ja en ik moet er rekening mee houden dat het ongeveer 3 uurtjes duurt bij deze dikte ..

Het was niet een geheel voorbereide sessie, dus moest ik roeien met de riemen die ik had, waarvan akte:

Ik ben bijna 4, maar kan echt zelf champignons snijden....

Zo klaar om te rollen...

Na het rollen even in de vriezer gedaan voor de stevigheid. Bij het op de Q leggen kwam ik er achter dat ik toch echt wel slagerstouw nodig had wat ik niet had, dus improviseren geblazen, hoe dat zie je zo... Daarna bbq-controller instellen, kern temperatuur instellen op 77 graden en gaan.... Helaas mijn ET-372 foodprobe gaf geen sjoege.... Vlug een ikea probe gepakt die ingeplugd en het wachten kon beginnen. Helaas duurde het langer dan verwacht, veeeeeel langer. Dus ik heb op een gegeven moment de temperatuur maar even met 20 graden opgekrikt. Best leuk dat je in huis dat op je computer kan regelen...

En aangezien mijn dochter op een gegeven moment echt wilde eten, bij 75 graden eraf gepakt. Zo zag de fatty er toen uit, nog inclusief met alternatieve touwtjes ;D
Ik vond het ondanks het lange wachten wel de moeite waard, de volgende keer moet ik wel dikkere bacon hebben en echt slagerstouw... O ja en ik moet er rekening mee houden dat het ongeveer 3 uurtjes duurt bij deze dikte ..