P
Pirke64
Gast
Hoi allemaal,
Zoals het naar mijn idee hoort is mijn eerste topic een voorstel topic op dit voor mij nieuwe forum.
?
Mij naam is Pedro, ik woon in het Brabantse Uden en heb daar samen met mijn vriendin een leuke stek. De kinderen zijn ongeveer volgwassen (vinden ze zelf) en twee van de drie zijn inmiddels de deur uit. Het wordt dus rustiger in huis. Samen genieten we veel van onze tuin en het buiten zijn. Soms met de camper op pad maar ook veel thuis, lekker bezig in de tuin of met de dieren. Ik ben graag in de keuken bezig, met name bakken van brood en gebak is mijn hobby. Echter ook koken van de normale maaltijden vind ik leuk om te doen. Daarvoor hebben we sinds kort een heerlijke nieuwe keuken met alle apparatuur die ik me kan wensen, waaronder een Boretti fornuis, combi stoomoven en combi magretron/hetelucht oven. Mogelijkheden genoeg dus en een genot om in te werken.
Echter, ook buiten vind ik het leuk om eens wat lekkers te bereiden. Ik heb ervaring met een inmiddels afgevoerde gas BBQ, een Weber houtschool BBQ en sinds een aantal jaren voornamelijk een COBB (inclusief BBQ set, bakplaat, pizzaplaat). De COBB gebruiken we zowel op vakantie als thuis met veel plezier. Even een kipfiletje roken of wat sate bereiden ? ideaal.
Maar de oermens (man) wil meer, die wil meer vuur, meer gloeiende houtskool... daarom afgelopen week na veel vooronderzoek een Kamado Joe Classic II gekocht met zowat alle accessoires die erbij te koop zijn.
Al een paar maal gebruikt en erg tevreden mee tot nu. Alleen plaatsen onder de aankomende veranda gaat het denk ik niet worden, er komt toch wel veel rook uit zo'n kamado en ik ben bang dat de rook niet goed genoeg weg kan als de schuiframen in het najaar dicht zijn.
Daarom krijgt de Kamado een eigen overkapping, tussen veranda en buiten terras in, ideaal lijkt me. Dan staat het apparaat maar vooral ook ikzelf droog en kan het zo hard roken als nodig. Soms wisselen plannen snel
Ik hoop hier veel te leren en ook af en toe bij te kunnen dragen.
Groeten
Pedro
Zoals het naar mijn idee hoort is mijn eerste topic een voorstel topic op dit voor mij nieuwe forum.
?
Mij naam is Pedro, ik woon in het Brabantse Uden en heb daar samen met mijn vriendin een leuke stek. De kinderen zijn ongeveer volgwassen (vinden ze zelf) en twee van de drie zijn inmiddels de deur uit. Het wordt dus rustiger in huis. Samen genieten we veel van onze tuin en het buiten zijn. Soms met de camper op pad maar ook veel thuis, lekker bezig in de tuin of met de dieren. Ik ben graag in de keuken bezig, met name bakken van brood en gebak is mijn hobby. Echter ook koken van de normale maaltijden vind ik leuk om te doen. Daarvoor hebben we sinds kort een heerlijke nieuwe keuken met alle apparatuur die ik me kan wensen, waaronder een Boretti fornuis, combi stoomoven en combi magretron/hetelucht oven. Mogelijkheden genoeg dus en een genot om in te werken.
Echter, ook buiten vind ik het leuk om eens wat lekkers te bereiden. Ik heb ervaring met een inmiddels afgevoerde gas BBQ, een Weber houtschool BBQ en sinds een aantal jaren voornamelijk een COBB (inclusief BBQ set, bakplaat, pizzaplaat). De COBB gebruiken we zowel op vakantie als thuis met veel plezier. Even een kipfiletje roken of wat sate bereiden ? ideaal.
Maar de oermens (man) wil meer, die wil meer vuur, meer gloeiende houtskool... daarom afgelopen week na veel vooronderzoek een Kamado Joe Classic II gekocht met zowat alle accessoires die erbij te koop zijn.
Al een paar maal gebruikt en erg tevreden mee tot nu. Alleen plaatsen onder de aankomende veranda gaat het denk ik niet worden, er komt toch wel veel rook uit zo'n kamado en ik ben bang dat de rook niet goed genoeg weg kan als de schuiframen in het najaar dicht zijn.
Daarom krijgt de Kamado een eigen overkapping, tussen veranda en buiten terras in, ideaal lijkt me. Dan staat het apparaat maar vooral ook ikzelf droog en kan het zo hard roken als nodig. Soms wisselen plannen snel
Ik hoop hier veel te leren en ook af en toe bij te kunnen dragen.
Groeten
Pedro