BasBQ
Beef en Steak

Ook aan de sukade.

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
Mooi stuk sukade gekocht van 2,6kg
Bavettesukade001.jpg


Het kopen was niet zo moeilijk,maar nu moet ik de zeen nog verwijderen.
Maar dankzij het filmpje van Frits en zijn buurman had ik een aardig idee hoe het moet.

Bavettesukade002.jpg
Bavettesukade003.jpg

Bavettesukade004.jpg


Zeen is verwijderd,sukade in 4en gesneden.

Bavettesukade005.jpg
Bavettesukade006.jpg

Er kwam 1kg afval van de sukade.

Ik heb de sukade in een marinade van cola en ketjap gehad.
opstartDPR001.jpg


De BBQ lekker warm gestookt en de sukade iedere kant 3min gebakken.
opstartDPR004.jpg
opstartDPR005.jpg


Sukade 10min laten rusten,en aangesneden.

opstartDPR007.jpg
opstartDPR009.jpg


Ik vond het erg lekker,ik heb nog wat in de vriezer en die ga ik snel opmaken.
 
Ziet er lekker uit Mike. En eh, geen Cola Zero hoop ik  ;)

Ik heb van de winter 3-4x een sukkade in mij slow cooker gemaakt met aardapels en wortels. Een 'stew' eigenlijk van gemaakt. Maar jullie hebben het vaak onder High & Fast. Zal ik ook een keer doen.
 
heerlijk Mike, het water oopt me in de mond
 
Lekker stukje vlees hoor!

@Alabama, dit heet in de VS Flat Iron Steak, misschien ken je het dan van high&fast? Gebruik wel de US sukade want die van hier is niet zo mals.
 
@noskos, ik was op zoek naar roast maar slagers wisten (eigenlijk nooit) waar ik het over heb. Ik wou toen een pot roast maken en dacht van mijzelf sukkade zag er een beetje zo uit. Mischien weet ik ook niet waar ik het over heb ;)
 
Prachtig Mike, hier is het in korte tijd het favoriete stuk vlees geworden.

Alabama, Nederlandse sukade zou ik ook alleen als 'stew' eten!
 
toch nog maar even langs de makro dan vanmiddag :)
 
Ziet er heerlijk uit.
moet ik ook maar eens gaan proberen binnenkort (!!)
 
Ziet er erg lekker uit. Moesten ook maar gauw een rit naar de makro maken.
 
Frits zei:
Prachtig Mike, hier is het in korte tijd het favoriete stuk vlees geworden.

Alabama, Nederlandse sukade zou ik ook alleen als 'stew' eten!

Hier ben ik het toch niet helemaal mee eens Frits, de eerste keer dat ik sukade op de BBQ maakte was het gewoon sukade van Noord Hollandse dikbil. Dat is inderdaad een stuk minder vet, maar de structuur was perfect en ook lekker zacht na het bereiden.

De sukade van de macro is daar in tegen wel de helft goedkoper dan die van mijn slager.
 
Ligt uiteraard aan wat voor koe het is, hier dichtbij hebben ze ook een weiland vol met wagyu koeien. Maar valt uiteraard ook niet onder Nederlands vlees.
Zie de Nederlandse dikbil dan ook niet echt als het "normale" Nederlandse vlees.

Als er niet echt vleeskoeien gebruikt zijn, loop ik liever om het pakje vlees heen.
Heb dan het idee dat het om afgedankte melkkoeien gaat.
 
Even een vraagje van een andere orde, ik zie een significant verschil in formaat van vlees op de grill. Voor wie was dat ministukje? En ging diegene daarmee accoord?
 
Dominique zei:
Even een vraagje van een andere orde, ik zie een significant verschil in formaat van vlees op de grill. Voor wie was dat ministukje? En ging diegene daarmee accoord?
Dat kleine stukje was voor de katten en de hond,en ik heb ze niet horen klagen.
 
Van die kleine stukjes sukade kun je perfecte fajita's maken!

Van de grote stukken ook, maar dat is dan weer zonde! ;)
 
Mike v R zei:
Dominique zei:
Even een vraagje van een andere orde, ik zie een significant verschil in formaat van vlees op de grill. Voor wie was dat ministukje? En ging diegene daarmee accoord?
Dat kleine stukje was voor de katten en de hond,en ik heb ze niet horen klagen.
Ok, nee, dan is dat duidelijk....:)
 
Mike v R zei:
Dominique zei:
Even een vraagje van een andere orde, ik zie een significant verschil in formaat van vlees op de grill. Voor wie was dat ministukje? En ging diegene daarmee accoord?
Dat kleine stukje was voor de katten en de hond,en ik heb ze niet horen klagen.

De kat en de hond  ??? staan wij hier nog lager in de rangorde... :'( :'( 
 
Terug
Bovenaan Onderaan